08/01/2022 08/01/2022 Εκδήλωση για τον άνθρωπο της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, Αχμέτ Σαδίκ, πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της τουρκικής Προεδρίας στην Άγκυρα. Ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, στην ομιλία του είπε τα εξής: «Αποτελεί χρέος όλων μας να στηρίξουμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενεές την κληρονομιά του Δρ. Αχμέτ Σαδίκ,...
08 Ιανουαρίου, 2022 - 11:42
Τελευταία ενημέρωση: 08/01/2022 - 11:44

Φιέστα για τον Αχμέτ Σαδίκ στην Άγκυρα και προκλήσεις από Ακάρ

Διαδώστε:
Φιέστα για τον Αχμέτ Σαδίκ στην Άγκυρα και προκλήσεις από Ακάρ

Εκδήλωση για τον άνθρωπο της Τουρκίας στην ελληνική Θράκη, Αχμέτ Σαδίκ, πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της τουρκικής Προεδρίας στην Άγκυρα. Ο υπουργός Αμύνης της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, στην ομιλία του είπε τα εξής:

«Αποτελεί χρέος όλων μας να στηρίξουμε και να μεταδώσουμε στις επόμενες γενεές την κληρονομιά του Δρ. Αχμέτ Σαδίκ, του οποίου η ζωή, το θάρρος, η αγωνιστικότητα και η θυσία αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την τουρκική νεολαία στη δυτική Θράκη και την Τουρκία. Πιστεύω πως μετά από τον Αχμέτ Σαδίκ, με τον αγώνα των δικών σας των δικών μας και όλων των νέων Αχμέτ Σαδίκ, ο δίκαιος αγώνας των Τούρκων της δυτικής Θράκης, θα φτάσει στο σημείο που του αξίζει.

Η Τουρκία στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των οικουμενικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνεχίσει με ισχυρό τρόπο να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των Τούρκων της δυτικής Θράκης (εννοεί φυσικά τους Έλληνες μουσουλμάνους της ελληνικής Θράκης) και να είναι ενάντια στις πολιτικές απόρριψης της ταυτότητάς τους. Κανείς να μην αμφιβάλλει για αυτό».

Για όσους δεν θυμούνται, ο Αχμέτ Σαδίκ ήταν γιατρός από την Κομοτηνή, που είχε καταδικαστεί για διατάραξη κοινής ειρήνης από την ελληνική δικαιοσύνη.

Αποφοίτησε από το μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Κομοτηνής, “Τζελάλ Μπαγιάρ” και στη συνέχεια σπούδασε ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο Σαδίκ θεωρείται από τους σημαντικούς πολιτικούς εκπροσώπους της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Την δεκαετία του 1980 ήταν υπό την προστασία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεσούτ Γιλμάζ και παράλληλα συνδέθηκε με εθνικιστικούς οργανισμούς στην Τουρκία. Τον Μάρτιο του 1990 ο εθνικιστικός οργανισμός “Τουρκική Εστία” βράβευσε τον Σαδίκ για την προσπάθειά του να ενισχύσει την μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη (το βραβείο αναφέρεται στη Δυτική Θράκη, όπως αναφέρεται η ελληνική Θράκη από τους Τούρκους).

Ως υποψήφιος βουλευτής ο Σαδίκ καταδικάστηκε για “διατάραξη κοινής ειρήνης” από Ελληνικό δικαστήριο, γιατί κατά την προεκλογική εκστρατεία του 1989 δημοσίευση στην εφημερίδα του (Guven) διακηρύξεις ότι είναι “τουρκική” η μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Πρωτόδικα η ποινή ήταν 18 μήνες φυλακή χωρίς αναστολή και χωρίς δυνατότητα χρηματικής μετατροπής και για αυτό οδηγήθηκε στη φυλακή. Παρέμεινε στην φυλακή περί τους δύο μήνες. Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε σε 15 μήνες εξαγοράσιμους. Ακολούθως ο Σαδίκ προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που τον δικαίωσε εν μέρει, αλλά δεν καταδίκασε την Ελλάδα. Στην Κωνσταντινούπολη ο δρόμος που βρίσκεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο (στο Φανάρι) έχει μετονομαστεί σε οδό Αχμέτ Σαδίκ.

Στην ίδια εκδήλωση, ο Ακάρ επιτέθηκε ξανά στην Ελλάδα, λέγοντας τα εξής:

«Βιώνουμε μια σειρά από προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και την Κύπρο. Όπως γνωρίζετε και μάλιστα βιώνετε, αυτά τα προβλήματα διευρύνονται ακόμη περισσότερο από τις λαϊκιστικές και αδιάλλακτες συμπεριφορές ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, που απέχουν πολύ από το διεθνές δίκαιο και την πραγματικότητα.

Παρά τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας, για διάλογο η Ελλάδα, διαστρεβλώνοντας κάθε είδους αλήθεια, προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, προσφεύγει στην ιδιότητα μέλους της ΕΕ, για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες, επιχειρεί να στήσει συμμαχία μέσα στη συμμαχία, δημιουργώντας μία τεχνητή αντίληψη απειλής και επίσης προσπαθεί να μετατρέψει τα προβλήματα της με την Τουρκία σε προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ-ΗΠΑ ή Τουρκίας-ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα σχεδόν σε κάθε μεταξύ μας ζήτημα που αναμένει λύση, ενεργεί εκτός διεθνούς δικαίου λογικής, σχέσεων καλής γειτονίας και ιστορικών γεγονότων.
Ο ισχυρισμός πως τα νησιά έχουν 6 ναυτικά μίλια χωρικά ύδατα και 19 μίλια εναέριο χώρο δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με βάση τη λογική και το δίκαιο.
Στην ιστορία, στις μέρες μας και στο διεθνές δίκαιο ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει.
Η Ελλάδα κατά παραβίαση της συνθήκης της Λοζάνης και άλλων διεθνών συμφωνιών παραβιάζει σε τουλάχιστον 16 από τα 23 νησιά το αποστρατικοποιημένο καθεστώς τους και τα εξοπλίζει.
Μάλιστα εντάσσοντας αυτά τα νησιά σε διάφορες ασκήσεις, επιχειρεί να εργαλιοποιήσει για τους ισχυρισμούς της το ΝΑΤΟ και άλλες τρίτες χώρες, προσπαθώντας να τις ξεγελάσει.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα, που ιδρύθηκε το 1832 με έκταση τότε 47 χιλιάδες 517 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει σχεδόν τριπλασιάσει το μέγεθός της σε 7 στάδια, αποτελεί σαφή ένδειξη αυτού του επεκτατισμού της. Όλα αυτά είναι ενέργειες που δεν συμβάλλουν στην περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια, αντίθετα κλιμακώνουν τις εντάσεις και είναι ενάντια στο πνεύμα της γειτονίας και της συμμαχίας. Επιπλέον, η Ελλάδα, με την ενθάρρυνση και την πρόκληση ορισμένων χωρών, έχει περιπέσει σε ένα προκλητικό πάθος για εξοπλισμούς.

Ορισμένοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες και στρατιωτικοί εκφράζουν ανοιχτά ότι αυτή η προσέγγιση είναι μια μάταιη προσπάθεια», δήλωσε υποστηρίζοντας επίσης ότι η Ελλάδα συνεχίζει τις πρακτικές αποκλεισμού και καταπίεσης των «Τούρκων»…

Με πληροφορίες από tourkikanea.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων