18/03/2019 18/03/2019 Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες η σημερινή αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας, θα μπορούσε να γίνει Πατριαρχείο, περιγράφει  ο επονομαζόμενος ως Πατριάρχης Κιέβου, ο κ. Φιλάρετος όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Hlavkom . Ο κ. Φιλάρετος υπογράμμισε ότι δεν προσεκλήθη στο Φανάρι κατά την τελετή χορήγησης του Τόμου της αυτοκεφαλίας καθώς έχει τον τίτλο του Πατριάρχη...
18 Μαρτίου, 2019 - 8:39
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2019 - 12:01

Φιλάρετος: Επόμενος στόχος το “Πατριαρχείο Ουκρανίας”

Διαδώστε:
Φιλάρετος: Επόμενος στόχος το “Πατριαρχείο Ουκρανίας”

Τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες η σημερινή αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας, θα μπορούσε να γίνει Πατριαρχείο, περιγράφει  ο επονομαζόμενος ως Πατριάρχης Κιέβου, ο κ. Φιλάρετος όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Hlavkom .

Ο κ. Φιλάρετος υπογράμμισε ότι δεν προσεκλήθη στο Φανάρι κατά την τελετή χορήγησης του Τόμου της αυτοκεφαλίας καθώς έχει τον τίτλο του Πατριάρχη και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας έχει το καθεστώς της Μητρόπολης. «Είμαι ο Πατριάρχης, αν επισκεφθώ την τελετή ως Πατριάρχης, αυτό σημαίνει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναγνωρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας ως Πατριαρχεία», τόνισε ο κ. Φιλάρετος, προσθέτοντας πάντως, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αποκτήσει η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία το καθεστώς της Πατριαρχείου.

“Αν ενώσουμε όλη την Ορθοδοξία σε μια εκκλησία, θα προκύψει ο λόγος για την αναγνώριση του καθεστώτος του Πατριαρχείου. Είμαστε Πατριαρχεία, αλλά μόνο στην Ουκρανία, με άλλα λόγια, δεν έχουμε ακόμη αναγνωριστεί. Αλλά έχουμε αναγνωριστεί ως η Μητροπολιτική περιοχή του Κιέβου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο στόχος μας είναι η συνέχιση της διαδικασίας ενοποίησης με τις ενορίες και κληρικούς του Πατριαρχείου Μόσχας. Όταν είμαστε ενωμένοι, θα ζητήσουμε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να μας χορηγήσει το καθεστώς της πατριαρχίας »,  τόνισε

Νωρίτερα ο “Πατριάρχης Κιέβου” δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος με το σημερινό καθεστώς της ουκρανικής εκκλησίας που χορήγησε η Κωνσταντινούπολη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων