04/08/2022 04/08/2022 Δύο μέρες μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την δεύτερη παράκληση της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Γηροκομείου Βαλουκλή, και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12:30, ξέσπασε φωτιά στην ταράτσα του (στο Ελληνικό Νοσοκομείο Zeytinburnu Balıklı). Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Καθώς η οροφή παραδόθηκε στις φλόγες, το κτίριο γέμισε καπνό,...
04 Αυγούστου, 2022 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 04/08/2022 - 19:18

Φωτιά στην ταράτσα του Γηροκομείου Βαλουκλή

Διαδώστε:
Φωτιά στην ταράτσα του Γηροκομείου Βαλουκλή

Δύο μέρες μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την δεύτερη παράκληση της Παναγίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων του Γηροκομείου Βαλουκλή, και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12:30, ξέσπασε φωτιά στην ταράτσα του (στο Ελληνικό Νοσοκομείο Zeytinburnu Balıklı).

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Καθώς η οροφή παραδόθηκε στις φλόγες, το κτίριο γέμισε καπνό, με αποτέλεσμα 80 ασθενείς να απομακρυνθούν από το κτίριο από υγειονομικούς, πυροσβέστες, αστυνομικούς και πολίτες. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς μεταφέρθηκαν στα χέρια, άλλοι με αναπηρικά καροτσάκια ή και σε φορεία. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς.

Το νοσοκομείο εκκενώθηκε, καθώς οι φλόγες κατέκλυσαν σε λίγη ώρα ολόκληρη την οροφή του κτιρίου.

Φωτιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο Μπαλίκλι: Οι ασθενείς απομακρύνονται

Οι ασθενείς παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία της περιοχής.

Ιατρικές ομάδες επενέβησαν στο σημείο, φροντίζοντας όσους επλήγησαν από τον καπνό εξαιτίας της φωτιάς. Το Γραφείο του Κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι κανείς δεν έχει πεθάνει ή τραυματιστεί από τη φωτιά μέχρι στιγμής και ότι σχεδόν 80 ασθενείς έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία.

Σε ενημέρωση προέβη ο Εκρέμ Ιμάμογλου και ο κυβερνήτης Ali Yerlikaya

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Ekrem İmamoğlu και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Ali Yerlikaya, μετέβησαν στο νοσοκομείο, απ’ όπου έκαναν δηλώσεις.

Ο Yerlikaya είπε: «Η πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο μας στο Μπαλουκλί μας έχει στεναχωρήσει πάρα πολύ. Ευχόμαστε καλή τύχη στην Κωνσταντινούπολη, στο Zeytinburnu, στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και στους ασθενείς. Δεν ξέρουμε τον λόγο της φωτιάς προς το παρόν, δεν ξέρουμε τον λόγο«, είπε ο Yerlikaya. «Μετά τη διερεύνηση, θα τον μάθουμε. Ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, ο Δήμαρχος Zeytinburnu και ο Περιφερειάρχης είναι εδώ. Ολοκληρώσαμε τις εργασίες εκκένωσης», είπε.

Από την πλευρά του, ο Ekrem İmamoğlu είπε: «Έχουμε πυροσβέστες που εργάζονται μέσα. Επομένως δεν θα πεταχτεί νερό στο κτίριο από ψηλά. Είμαστε εδώ με όλες τις ομάδες μας, θα το θέσουμε υπό έλεγχο σύντομα».

Άλλο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ 

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Βαλουκλή ή Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή είναι ίδρυμα φροντίδας υγείας στο Βαλουκλή, στη γειτονιά του Γεντί Κουλέ της Κωνσταντινούπολης.

Πηγές κειμένου και φωτογραφιών: aa.com.tr, trthaber.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων