06/03/2019 06/03/2019 Για τις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας, τις προωθούμενες αλλαγές αλλά και για τη συγγραφή των νέων βιβλίων στα θρησκευτικά, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον RealFm και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Για τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ο Υπουργός είπε: «Με την επιτροπή της Εκκλησίας συζητούμε επί 2 χρόνια και έχουμε...
06 Μαρτίου, 2019 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2019 - 15:00

Γαβρόγλου: “Αναμένουμε τις θέσεις της Εκκλησίας”

Διαδώστε:
Γαβρόγλου: “Αναμένουμε τις θέσεις της Εκκλησίας”

Για τις σχέσεις εκκλησίας-πολιτείας, τις προωθούμενες αλλαγές αλλά και για τη συγγραφή των νέων βιβλίων στα θρησκευτικά, μίλησε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον RealFm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Για τα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών ο Υπουργός είπε: «Με την επιτροπή της Εκκλησίας συζητούμε επί 2 χρόνια και έχουμε καταλήξει σε ένα καλό επίπεδο συνεννοήσεων. Αυτή η συζήτηση συνεχίζεται. Η προκήρυξη βιβλίων θα πάρει πολύ χρόνο. Θα πρέπει, όμως, να είναι σαφές ότι την τελική ευθύνη για τα σχολικά βιβλία σε μια σύγχρονη χώρα, την έχει η Πολιτεία και το Υπουργείο».

Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε και στην Συμφωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος. Ειδικά στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, είπε:«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει ορίσει μια Επιτροπή για τη συζήτηση όλων των θεμάτων, εκτός του μισθολογικού. Εμείς καταθέσαμε το σχέδιό μας για την εφαρμογή της Συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος σχετικά και με τη μισθοδοσία, αλλά δυστυχώς η Επιτροπή της Εκκλησίας δεν είχε τη δικαιοδοσία ώστε να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση. Η πρότασή μας διασφαλίζει ακόμη περισσότερο τους κληρικούς και τις οργανικές θέσεις τους. Περιμένουμε από την Ιεραρχία να ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Το σχέδιο ή θα απορριφθεί από την Ιεραρχία ή η Ιεραρχία θα πει στην Επιτροπή -ή σε άλλη επιτροπή που θα συστήσει- ‘συνεχίστε τη συζήτηση’».

Η συνέντευξη στον ακόλουθο σύνδεσμο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων