15/10/2019 15/10/2019 Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τουρκική επιχείρηση στα εδάφη της Συρίας με τους εκτοπισμένους πλέον να ξεπερνούν τις 200.000 και τους νεκρούς να ανέρχονται σε δεκάδες. Εκτός από το κουρδικό στοιχείο, το οποίο είναι ο προφανής στόχος,  συντεταγμένες διώξεις δέχονται και οι Χριστιανικές κοινότητες της περιοχής. Η κατάσταση  γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική μετά την είδηση ότι...
15 Οκτωβρίου, 2019 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 15/10/2019 - 11:42

Γενοκτονία Χριστιανών στη Συρία: «Πείτε στους Χριστιανούς ότι φθάνει η Στρατιά του Μωάμεθ»- Ελεύθεροι χιλιάδες μαχητές του ISIS

Διαδώστε:
Γενοκτονία Χριστιανών στη Συρία: «Πείτε στους Χριστιανούς ότι φθάνει η Στρατιά του Μωάμεθ»- Ελεύθεροι χιλιάδες μαχητές του ISIS

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η τουρκική επιχείρηση στα εδάφη της Συρίας με τους εκτοπισμένους πλέον να ξεπερνούν τις 200.000 και τους νεκρούς να ανέρχονται σε δεκάδες.

Εκτός από το κουρδικό στοιχείο, το οποίο είναι ο προφανής στόχος,  συντεταγμένες διώξεις δέχονται και οι Χριστιανικές κοινότητες της περιοχής. Η κατάσταση  γίνεται ακόμα πιο ανησυχητική μετά την είδηση ότι επικίνδυνοι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) που αιχμαλωτίστηκαν και κρατούνται από τους Κούρδους σε φυλακές-στρατόπεδα στα βορειοδυτικά εδάφη της Συρίας, είναι έτοιμοι να φύγουν για τη Δύση. Στα στρατόπεδα εγκλεισμού των τζιχαντιστών, κρατούνταν κάποιοι από τους σκληρότερους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ορκισμένοι εχθροί των «αλλόπιστων».

Οι μαχητές του ISIS είναι γνωστοί για τις φυλακές –κολαστήρια, τα φρικτά βασανιστήρια, τους βιασμούς και τις εν ψυχρώ δολοφονίες ακόμα και μικρών παιδιώ.

Παράλληλα, αποτροπιασμό προκαλεί δημοσίευμα της ισλαμικής εφημερίδας, Yeni Akit, που υποστηρίζει το κυβερνών κόμμα του Ερντογάν, η οποία γράφει “Πήγαινε και πες στους απίστους ότι η στρατιά του (προφήτη  του Ισλάμ) Μωάμεθ έρχεται», επισημαίνονται ότι θα εξοντώσουν τους Χριστιανούς και πως ο Ερντογάν στην ουσία έχει κηρύξει θρησκευτικό πόλεμο.

Τα τελευταία χρόνια έχουν εκτοπιστεί από την Συρία περισσότεροι από 300.000 Χριστιανοί και όσοι κατάφεραν να αντισταθούν στις πιέσεις και να επιβιώσουν, δέχονται τώρα μία νέα απειλή.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο εκκλησιών με ανακοίνωσή του  εκφράζει τη έντονη καταδίκη του αλλά και “μεγάλη ανησυχία” για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Συρία.

«Οι εκκλησίες του κόσμου απαιτούν ένα τέλος σε αυτό» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι ιδιαίτερα για τους Χριστιανούς «είναι καιρός για ειρήνη  και δικαιοσύνη για τα θύματα των φρικαλεοτήτων που διαπράττονται από αυτά τα καταστροφικά χρόνια βίας».

Εκτιμάται μάλιστα ότι εκτός από τους εκτοπισθέντες, θα υπάρξουν τουλάχιστον δύο εκατομμύρια άνθρωποι που θα υποφέρουν εξαιτίας των συνεπειών των στρατιωτικών επιχειρήσεων στις υποδομές.

Η αναβίωση του ISIS

Μετά την κατάρρευση του Ισλαμικού Κράτους  πολλοί μαχητές του ISIS  φυλακίστηκαν  κυρίως σε περιοχές  στη Βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στις φυλακές αυτές κρατούνται περίπου 10.000 τζιχαντιστές, ενώ σε άλλες εγκαταστάσεις οι Κούρδοι κρατούν μέχρι και 70.000 μέλη των οικογενειών τους. Μόνο στο Al-Hawl λέγεται ότι βρίσκονται περιορισμένες 60.000 γυναίκες και παιδιά τζιχαντιστών.

Αρκετές από τις γυναίκες αυτές είχαν προσχωρήσει στη Hesba, τη γυναικεία θρησκευτική αστυνομία του Ισλαμικού Κράτους. Αυτή αποτελούνταν από γυναίκες που τυραννούσαν άλλες μουσουλμάνες επειδή δεν τις θεωρούσαν επαρκώς ευθυγραμμισμένες με τη δική τους φανατική ανάγνωση του Ισλάμ. Μερικές φορές, μάλιστα, καυχιόνταν ότι πουλούσαν νέες παρθένες στους ιδιοκτήτες τους. Τα μέλη της Hesba ήταν γυναίκες που εντάχθηκαν συνειδητά στο Ισλαμικό Κράτος ή που ξεκίνησαν ως αιχμάλωτες, αλλά στη συνέχεια υπέκυψαν και δήλωσαν πίστη, υπηρετώντας το.

Σε ειδικούς καταυλισμούς βρίσκονται και χιλιάδες παιδιά. Συχνά είναι ορφανά, καθώς και οι δύο γονείς τους έχουν σκοτωθεί σε βομβιστικές επιθέσεις,αλλά και φανατισμένα και δηλητηριασμένα, εξαιτίας της φρίκης που έχουν βιώσει. Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, 7.000 τέτοιοι ανήλικοι από περισσότερες από 30 χώρες.

Οι τζιχαντιστές καλούν μέσω των social media τους ακολούθους τους να θυσιάσουν τη ζωή τους ώστε να ελευθερωθούν τα «αδέλφια» τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων