05/08/2021 05/08/2021 “Ευχαριστούμε τον Θεό που μας αξίωσε να τελέσουμε την Θεία Λειτουργία και σήμερα. Την ξεκινήσαμε κάπως αργά λόγω των συνθηκών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά τους τον Κύριο της Δόξης, τον Θεό μας την Παναγία μας τους Αγίους μας Δαυίδ και Ιάκωβο και τον Άγιο Γέροντα Κύριλλο και όλους τους Αγίους” ανέφερε...
05 Αυγούστου, 2021 - 14:27

Γέροντας Γαβριήλ: “Είναι ζωντανός Άγιος ο Γέροντας Δαυίδ”

Διαδώστε:
Γέροντας Γαβριήλ: “Είναι ζωντανός Άγιος ο Γέροντας Δαυίδ”

“Ευχαριστούμε τον Θεό που μας αξίωσε να τελέσουμε την Θεία Λειτουργία και σήμερα. Την ξεκινήσαμε κάπως αργά λόγω των συνθηκών. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά τους τον Κύριο της Δόξης, τον Θεό μας την Παναγία μας τους Αγίους μας Δαυίδ και Ιάκωβο και τον Άγιο Γέροντα Κύριλλο και όλους τους Αγίους” ανέφερε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για τα Προέρτια της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Ευβοίας, Γέροντας Γαβριήλ.

Ο Γέροντας κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία που τέλεσε μετά την επιστροφή στη Μονή από την εκκένωση λόγω της πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια εξέφρασε το παράπονό του ότι δεν έγιναν σωστά κάποια πράγματα στις προσπάθειες πυρόσβεσης ενώ ευχαρίστησε τους εθελοντές που βρέθηκαν εκεί και συμπαραστάθηκαν με όλες τις δυνάμεις τους.

Παρακολουθήστε:

Στη συνέχεια ο Γέροντας είπε συγκινημένος “Είναι ζωντανός άγιος παιδιά μου ο Γέροντας Δαυίδ ανέφερε ο ο Άγιος Ιάκωβος” και σημείωσε ότι “η των πραγμάτων αλήθεια το αποδεικνύει αυτό για όλους τους Αγίους μας”.

‘Έπειτα ανέφερε  ότι “Θέλησε ο Έξω από εδώ να κάψει και αυτό το μοναστήρι όμως η ζωντανή Χάρις των αγίων δεν τον άφησε. Τους ευχαριστούμε τους Αγίους και ευχαριστούμε και τους εθελοντάς που ήρθαν και βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν με όσες δυνάμεις είχαν. Άλλα ευχαριστώ δεν ξέρω αν πρέπει να πούμε διότι υποχρεωμένοι ήταν να κάνουν κάποια πράγματα και σε κάποιο μέτρο δεν υπήρχαν” ενώ τόνισε ότι “Θα έρθει η ώρα”.  

Τέλος είπε ότι “Παρακαλάμε τον Θεό να συγχωρέσει τα λάθη και να μας βοηθήσει να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε από την αρχή και ξανά από την αρχή όπως και στην πνευματική ζωή να μην το βάζουμε κάτω”.

Δείτε ακόμα – Επέστρεψαν οι Μοναχοί στη Μονή Οσίου Δαυίδ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων