29/09/2023 29/09/2023 «Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση και καμία κρυφή ατζέντα» στον ελληνοτουρκικό διάλογο, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. «Η θέση μας είναι σταθερή, διαφανής και σαφής. Βεβαίως και θα συζητήσουμε με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι διαβουλευτική και επιθυμεί την ειρήνη επί τη βάσει των αρχών του διεθνούς...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 14:06
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 14:38

Γιώργος Γεραπετρίτης: Καμία υποχώρηση, καμία κρυφή ατζέντα στον ελληνοτουρκικό διάλογο

Διαδώστε:
Γιώργος Γεραπετρίτης: Καμία υποχώρηση, καμία κρυφή ατζέντα στον ελληνοτουρκικό διάλογο

«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία υποχώρηση και καμία κρυφή ατζέντα» στον ελληνοτουρκικό διάλογο, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Η θέση μας είναι σταθερή, διαφανής και σαφής. Βεβαίως και θα συζητήσουμε με την Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση είναι διαβουλευτική και επιθυμεί την ειρήνη επί τη βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου», είπε ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της ΚΟ Σπαρτιάτες, Βασίλη Στίγκα για τις επαφές Μητσοτάκη-Ερντογάν.

Στο αίτημα του κ. Στίγκα να διεξαχθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε «να ξέρουμε τι γίνεται», ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η ελληνική πολιτική είναι διαφανής, καθαρή, στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο, υποστηρίζει τα εθνικά δίκαια και «κρινόμαστε ενώπιον του κοινοβουλίου στο οποίο δεσμεύομαι ότι θα έχω τακτική περιοδική παρουσία για την ενημέρωση του σώματος».

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ακόμη: «Σοβαρό κράτος δεν είναι εκείνο το οποίο χρησιμοποιεί βερμπαλισμούς, ούτε είναι εκείνο το οποίο στηρίζεται μόνο σε επιθετική ρητορική. Σοβαρό είναι το κράτος το οποίο δημιουργεί ισχυρά διπλωματικά ερείσματα, δημιουργεί διπλωματικές συμμαχίες οι οποίες είναι ικανές να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και την ευημερία της χώρας, και που στηρίζεται σε εξωτερική πολιτική αρχών και όχι συγκυριακή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων