16/02/2019 16/02/2019 Στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 3ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών νοσημάτων PICAD & MeCoND, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, θα παρευρεθεί σύσσωμο το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου», της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων του Φιλανθρωπικού  Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών....
16 Φεβρουαρίου, 2019 - 18:04

H “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer

Διαδώστε:
H “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer

Στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και 3ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών νοσημάτων PICAD & MeCoND, που θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη, θα παρευρεθεί σύσσωμο το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου», της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων του Φιλανθρωπικού  Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο συγκεκριμένο συνέδριο, που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, συμμετέχουν γιατροί και άλλοι επαγγελματίες υγείας, που ασχολούνται με τη Νόσο Alzheimer και την άνοια, γενικότερα, τόσο από όλη την Ελλάδα, όσο και διεθνώς. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν εργασίες και ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της άνοιας με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ομιλητών, με εμπειρία στον χώρο.

Στο συνέδριο, που ως κύριο στόχο έχει να αποτελέσει σημείο αποτύπωσης των εξελίξεων στο πεδίο της άνοιας και να φέρει σε επαφή επιστήμονες από όλο το κόσμο, θα συμμετέχει και το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου», παρουσιάζοντας αναλυτικά την δομή, τις δραστηριότητες και τις λειτουργίες της Ολοκληρωμένης Μονάδας Αντιμετώπισης της Νόσου Alzheimer και συναφών παθήσεων.

Το «Καρέλλειο»- Πρότυπο Κέντρο Alzheimer λειτουργεί από το 2012 και προσφέρει τη δυνατότητα νοσηλείας 20 ατόμων, στο τμήμα μακροχρόνιας νοσηλείας και επιπλέον 5 ασθενών στο τμήμα βραχυχρόνιας νοσηλείας ενώ παράλληλα λειτουργεί Κέντρο Ημέρας που υποστηρίζει 200 άτομα με άνοια. Μεταξύ των υπηρεσιών που παρέχει καθημερινά στους επωφελούμενους είναι η ιατρική αξιολόγηση και παρακολούθηση, η ψυχολογική υποστήριξη, η παροχή συμβουλευτικής, η νοσηλευτική φροντίδα, οι θεραπείες νοητικής ενδυνάμωσης, η γυμναστική, η φυσικοθεραπεία και η εργοθεραπεία, μέσω των οποίων έχει ενισχύσει περισσότερα από 95.000 άτομα μέχρι σήμερα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων