07/08/2020 07/08/2020 Οι προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την Ειδική Σύνοδο Κορυφής  που σχεδιάζει να συγκαλέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, τις οποίες επικαλείται ο ευρωπαϊκός τύπος ως οι...
07 Αυγούστου, 2020 - 8:56
Τελευταία ενημέρωση: 07/08/2020 - 8:59

Η Αγιά Σοφιά και η ειδική Σύνοδος της ΕΕ

Διαδώστε:
Η Αγιά Σοφιά και η ειδική Σύνοδος της ΕΕ

Οι προκλήσεις της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και η απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τέμενος είναι ένα από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν την Ειδική Σύνοδο Κορυφής  που σχεδιάζει να συγκαλέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ τον Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, τις οποίες επικαλείται ο ευρωπαϊκός τύπος ως οι πλέον πιθανές ημερομηνίες για την πραγματοποίηση της Συνόδου είναι η 24η και η 25η Σεπτεμβρίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν εκτός από τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία, η ατζέντα της Συνόδου θα αφορά επίσης τις σχέσεις με την Κίνα, αλλά και θέματα που αφορούν στην εσωτερική αγορά.

Σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, κι αν δεν αλλάξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, θα υπάρξει φυσική παρουσία των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις Βρυξέλλες.
Η επόμενη προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής αναμένεται να λάβει χώρα στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων