23/02/2022 23/02/2022 Στήριξη περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται το προνοιακό έργο της Εκκλησίας καθώς μετά την μακροχρόνια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, πλέον η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την εκτόξευση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και τα καύσιμα με όλο και...
23 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2022 - 9:52

Η ακρίβεια αυξάνει τις απαιτήσεις στο προνοιακό έργο της Εκκλησίας – Διαρκής η στήριξη στις ακριτικές περιοχές

Διαδώστε:
Η ακρίβεια αυξάνει τις απαιτήσεις στο προνοιακό έργο της Εκκλησίας – Διαρκής η στήριξη στις ακριτικές περιοχές

Στήριξη περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρειάζεται το προνοιακό έργο της Εκκλησίας καθώς μετά την μακροχρόνια οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει η πανδημία του κορωνοϊού, πλέον η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με την εκτόξευση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης, την ηλεκτρική ενέργεια, το φυσικό αέριο και τα καύσιμα με όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας να αναζητούν λύσεις.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοινώνει μέτρα στήριξης για το καλάθι της νοικοκυράς, ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς, όλο και περισσότερα νοικοκυριά δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.

Οι ενορίες επλήγησαν και αυτές οικονομικά κατά την περίοδο της πανδημία καθώς η βασική πηγή εσόδων, ο οβολός των πιστών στο παγκάρι, μειώθηκε αισθητά. Το γεγονός αυτό δεν στάθηκε όμως εμπόδιο για τη συνέχιση του του φιλανθρωπικού έργου. “Τα συσσίτια δεν σταμάτησαν να λειτουργούν κατά την περίοδο της πανδημίας. Οι ανάγκες όμως έχουν αυξηθεί των τελευταίο μήνα με όλο και περισσότερους ανθρώπους να μας ζητούν πλέον να στηρίξουμε την κάλυψη των δαπανών για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος”, αναφέρει κληρικός του λεκανοπεδίου στο ope.gr και προσθέτει ότι “αυτή τη στιγμή το έργο των ενοριών χρειάζεται στήριξη γιατί καλείται να ανακουφίσει ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Την ίδια ώρα οι Ιερές Μητροπόλεις σε συνεργασία με την ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ιδιωτικές πρωτοβουλίες προσφέρουν δέματα αγάπης σε ευάλωτες οικογένειες.

600 κιβώτια τροφίμων μοιράστηκαν στην Χίο

Συνεχίζοντας την Φιλανθρωπική Διακονία η Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών διένειμε περίπου 600 κιβώτια τροφίμων το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, τα οποία απέστειλε ο φορεύς ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, της ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ.

“Τα κιβώτια διενεμείθησαν σε 150 περίπου δικαιούχους οικογένειες με ανήλικα τέκνα, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεως του χορηγού: α) μονογονεικές οικογένειες, β) πολύτεκνες οικογένειες και γ) οικογένειες με μέλη ΑΜΕΑ. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, χάριν στις ενέργειες του οποίου επετεύχθη η χορηγία των δεμάτων, η οποία κατά το έτος 2021 υπερέβη τα 3.500 δέματα, ευχαριστεί την ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΝ της Ε.Ε.Ε και εύχεται ο Τριαδικός Θεός διά των πρεσβειών του Αγίου Νικολάου να χαρίζει γαλήνια ταξίδια στους ναυτικούς μας και να καταπαύσει την τρικυμία της πανδημίας που κλυδωνίζει ολόκληρη την ανθρωπότητα”, αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.

Συνεχίζεται δυναμικά η στήριξη στον Έβρο

Και στον Έβρο η στήριξη των Ιερών Μητροπόλεων συνεχίζεται δυναμικά. 150 δέματα τροφίμων διενεμήθηκαν σε ισάριθμες οικογένειες του Διδυμοτείχου, της Ορεστιάδος και του Σουφλίου, την περασμένη Παρασκευή από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σσουφλίου, με τον Σεβασμιώτατο κ. Δαμασκηνό για μια ακόμη φορά να εκφράζει ευχαριστίες σε όλους όσους ενισχύουν με τον τρόπο τους το προνοιακό και κοινωνικό έργο της παραμεθόριας επαρχίας.

Στην Αλεξανδρούπολη συνεχίστηκε για το μήνα Φεβρουάριο από την Ιερά Μητρόπολη η διανομή δεμάτων με τρόφιμα και οικιακά είδη σε 80 οικογένειες άπορες οικογένειες των χωριών που υπάγονται στα όρια της. “Παρά τις δυσκολίες λόγω της εξάρσεως της πανδημίας του κορωνοϊού τα Supermarkets «ΜΑΣΟΥΤΗΣ» και η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με το ανύστακτο ενδιαφέρον του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στέκονται δίπλα στην ακριτική Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και ενισχύουν το φιλανθρωπικό της έργο και τις πολυποίκιλες κοινωνικές της δράσεις”, αναφέρει στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα επιδιώξει η Εκκλησία

Φωτογραφίες αρχείου: Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων