02/03/2023 02/03/2023 Η Αναστασία και ο Κυπριανός είναι δύο από τους δεκάδες αγνοούμενους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η ιστορία τους τραγική. Η Αναστασία πρόλαβε το τρένο για μόλις δύο λεπτά και ο Κυπριανός ήρθε στην Ελλάδα για να βρει την αρραβωνιαστικιά του. Η μοίρα όμως είχε τα δικά της σχέδια και για τους δυο. Δέηση από...
02 Μαρτίου, 2023 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2023 - 17:43

Η Αναστασία πρόλαβε για 2 λεπτά το τρένο και ο Κυπριανός ήρθε για να συναντήσει την αρραβωνιαστικιά του – Η ιστορία των δύο Κύπριων αγνοουμένων

Διαδώστε:
Η Αναστασία πρόλαβε για 2 λεπτά το τρένο και ο Κυπριανός ήρθε για να συναντήσει την αρραβωνιαστικιά του – Η ιστορία των δύο Κύπριων αγνοουμένων

Η Αναστασία και ο Κυπριανός είναι δύο από τους δεκάδες αγνοούμενους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η ιστορία τους τραγική. Η Αναστασία πρόλαβε το τρένο για μόλις δύο λεπτά και ο Κυπριανός ήρθε στην Ελλάδα για να βρει την αρραβωνιαστικιά του. Η μοίρα όμως είχε τα δικά της σχέδια και για τους δυο.

Δέηση από τον ιερέα πατέρα του Κυπριανού

Συγκλονίζει ο ιερέας και πατέρας του 23χρονου φοιτητή, Κυπριανού Παπαϊωάννου από το Αυγόρου, που αγνοείται μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων,  ο πατήρ Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, ανέπεμψε δέηση για τους αγνοούμενους στο σημείο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha Κύπρου, το πρωί της Πέμπτης, ο π. Χριστόδουλος Παπαϊωάννου, με την άδεια των Ελληνικών Αρχών και συνοδευόμενος από τον Πρέσβη της Κύπρου, Κυριάκο Κενεβέζο, έσπευσε στα Τέμπη και  ανέπεμψε δέηση και τέλεσε τρισάγιο για τα θύματα της ασύλληπτης τραγωδίας.

Ο Κύπρος Παπαϊωάννου είναι γιος πολύτεκνου ιερέα και μάλιστα  υπηρετεί ως ψάλτης στον Ιερό Ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Αυγόρου όπου είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο νεαρός φοιτητής στο Αριστοτέλειο, είχε μεταβεί στην Αθήνα για το τριήμερο, προκειμένου να συναντήσει την αρραβωνιαστικιά του, η οποία έσπευσε από την Κύπρο. Το νεαρό ζευγάρι είχε λογοδοθεί πρόσφατα και λόγω της αργίας της Δευτέρας της Καθαράς, αποφάσισαν να συναντηθούν στην Αθήνα και από κει μετέβησαν στην Άνδρο.

Η τραγική είδηση σκόρπισε τη θλίψη στη γενέτειρα του, όπου χθες στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπου έψελνε ο νεαρός Κυπριανός, ο πατέρας του τέλεσε παράκληση, για τον εντοπισμό του 23χρονου υιού του και της 24χρονης φοιτήτριας Αναστασίας Αδαμίδου που αγνοούνται στα συντρίμια των μοιραίων τρένων.

Συγκλονιστικό είναι και το γεγονός, σύμφωνα με αναρτήσεις φίλων και συγγενών του Κυπριανού, πως το κινητό τηλέφωνο του νεαρού που αγνοείται παραμένει ενεργό μέσα στα συντρίμμια των τρένων.

Φίλοι και συγγενείς του στα social media παρακαλούν να μην καλούν τον Κυπριανό για να μην τελειώσει η μπαταρία του κινητού τηλεφώνου, καθώς θα γίνει προσπάθεια εντοπισμού του σημείου που βρίσκεται μέσω του ήχου κλήσης. Οι οικογένειες των δύο φοιτητών από την Κύπρο, περιμένουν ακόμη νέα για τον Κυπριανό και την Αναστασία, που βρίσκονται στον κατάλογο των αγνοουμένων.

Αναστασία Αδαμίδου: “το τρένο το πρόλαβε για δύο λεπτά, θα το έχανε”

Με μια φωτογραφία στα χέρια και τον πόνο και την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, συγγενείς της 24χρονης Κύπριας Αναστασίας Αδαμίδου από την Πάφο προσπαθούν να μάθουν λεπτομέρειες για την τύχη της μεταπτυχιακής φοιτήτριας Οδοντιατρικής που επέβαινε στο μοιραίο τρένο.

Όπως αναφέρουν συγγενείς της “το τρένο το πρόλαβε για δύο λεπτά, θα το έχανε“.

Οι γονείς του φίλου της νεαρής αγνοούμενης,  από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στη Λάρισα για να συνδράμουν στις προσπάθειες για τον εντοπισμό της. O πατέρας επιδεικνύει τη φωτογραφία της κοπέλας σε διασωθέντες της τραγωδίας και ρωτά εάν κάποιος την έχει δει.

“Ήταν στο βαγόνι τρία, εκεί που ήταν το μπαρ. Έχει δώσει περιγραφή ο γιο μου, αλλά δεν μας έχουν ενημερώσει ακόμα. Ούτε στους αγνοούμενους είναι, ούτε στη ΜΕΘ, πουθενά.”

Το κορίτσι ταξίδευε από την Αθήνα προς Θεσσαλονίκη και η τελευταία επικοινωνία που είχε με τον γιο του ζεύγους ήταν γύρω στις έντεκα και δεκαπέντε το μοιραίο βράδυ, όταν το τρένο σταμάτησε στα Παλαιοφάρσαλα και είχε καθυστερήσει στην επανεκκίνηση.

“Από τότε, την παίρνει συνέχεια τηλέφωνο, της στέλνει μηνύματα, τίποτα.”

Η 24χρονη,  αποφοίτησε πρόσφατα από την οδοντιατρική σχολή και συνέχιζε τις σπουδές της στο Αριστοτέλειο, όπου έκανε το μεταπτυχιακό της.

Εξαιρετική μαθήτρια σε επίδοση και σε ήθος χαρακτηρίζεται από τους καθηγητές της και  δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Συντονιστής Λυκειάρχης Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου Ανδρέας Ιωσήφ, εξέφρασε την ελπίδα να εντοπιστεί η νεαρή κοπέλα, η οποία φοίτησε στο Α΄Λύκειο Πάφου.

Ο κ. Ιωσήφ ανέφερε πως όνειρο της Αναστασίας Αδαμίδου ήταν να περάσει στη Σχολή Οδοντιατρικής, κάτι που έγινε πραγματικότητα, ενώ μετά την αποφοίτηση της συνέχισε τις σπουδές της προκειμένου να εξασφαλίσει μεταπτυχιακό τίτλο.

Επιπρόσθετα ο κ. Ιωσήφ ευχήθηκε τόσο ο ίδιος όσο και οι καθηγητές του σχολείου της να υπάρξει αίσιο τέλος και να εντοπιστεί. Οι γονείς της, συνέχισε, μετέβησαν άμεσα στην Ελλάδα στο άκουσμα της είδησης.

Η Αναστασία είχε μεταβεί με άλλες φίλες της στην Βουλγαρία πριν λίγες ημέρες για την ορκωμοσία φίλης τους. Στην συνέχεια από την Αθήνα μετέβαινε στην Θεσσαλονίκη.

Στους 57 ανέρχονται πλέον οι νεκροί

Στους 57 ανέρχονται οι νεκροί του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, σύμφωνα με τις δηλώσεις της προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Συγκεκριμένα, η ιατροδικαστής ανέφερε πως έχουν μεταφερθεί στο νεκροτομείο 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ χθες Τετάρτη 1 Μαρτίου μεταφέρθηκαν 7 σοροί. Η Ρουμπίνη Λεονταρή, είπε επίσης, ότι οι σάκοι με ανθρώπινα μέλη που βρίσκονται στο νεκροτομείο έχουν ξεπεράσει τις 10.

«Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε, εξηγώντας τη διαδικασία ταυτοποίησης, η οποία θα ολοκληρωθεί έως το βράδυ.

Την ίδια ώρα, 54 τραυματίες από την σύγκρουση των τρένων νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας και 6  είναι διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Συγκεκριμένα, 21 τραυματίες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας. Στο ΑΧΕΠΑ 14 και ακόμη 3 στο νοσοκομείο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων