14/04/2020 14/04/2020 Εξηγήσεις αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί στην εκκλησία στο Κουκάκι , δίνει με επιστολή του που εξασφάλισε το Πρακτορείο Ορθοδοξία ο ιερέας του ναού π. Γεώργιος Σχοινάς. “Με τη παρούσα δήλωση θα ήθελα να γνωρίζουν όλοι ότι σέβομαι το ελληνικό κράτος και τις αποφάσεις του, ακόμα σέβομαι και υπακούω και τηρώ...
14 Απριλίου, 2020 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2020 - 9:24

Η “απάντηση” του Ιερέα από το Κουκάκι

Διαδώστε:
Η “απάντηση” του Ιερέα από το Κουκάκι

Εξηγήσεις αναφορικά με το περιστατικό που σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί στην εκκλησία στο Κουκάκι , δίνει με επιστολή του που εξασφάλισε το Πρακτορείο Ορθοδοξία ο ιερέας του ναού π. Γεώργιος Σχοινάς.

“Με τη παρούσα δήλωση θα ήθελα να γνωρίζουν όλοι ότι σέβομαι το ελληνικό κράτος και τις αποφάσεις του, ακόμα σέβομαι και υπακούω και τηρώ με πολύ αγώνα όλες τις αποφάσεις της Αγίας μας Ορθοδόξου Εκκλησίας” αναφέρει στην επιστολή του, υπογραμμίζοντας ότι η λειτουργία ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών, μολονότι αρκετοί πιστοί βρίσκονταν απέξω έχοντας “κυριολεκτικά κολλήσει τα πρόσωπά τους στις πόρτες και στα παράθυρα του ναού.

Αυτό που τονίζει ιδιαίτερα όμως σε αυτή την επιστολή είναι ότι :” Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ” και επικαλείται και τις διευκρινήσεις του Αρχιεπισκόπου αλλά και της Ιεράς Συνόδου

 

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας χτυπούσαν επίμονα εξωτερική θύρα κάποιοι γονείς, περιγράφει  ο π. Γεώργιος και προσθέτει: Εκείνη τη στιγμή ακολουθώντας την ιερατική μου συνείδηση και την μακραίωνη ιερά παράδοση της εκκλησίας μας και έχοντας πεποίθηση ότι σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου ότι η Θεία κοινωνία δεν απαγορεύεται, κοινώνησα τα παιδάκια και τους γονείς.

Ο ιερέας τονίζει επίσης ότι τηρήθηκαν οι αποστάσεις ασφαλείας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων