22/01/2023 22/01/2023 Η Αθήνα αναλαμβάνει να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, διοργανώνοντας τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (Balkan Cities Network B40) από τις 22 έως 24 Ιανουαρίου. Σε μία περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών αναδιαρθρώσεων στην ευρύτερη περιοχή της ευρωπαϊκής ηπείρου, η Αθήνα αναλαμβάνει να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, διοργανώνοντας τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (Balkan...
22 Ιανουαρίου, 2023 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2023 - 15:04

Η Αθήνα αναλαμβάνει την προεδρία του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40

Διαδώστε:
Η Αθήνα αναλαμβάνει την προεδρία του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40

Η Αθήνα αναλαμβάνει να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, διοργανώνοντας τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (Balkan Cities Network B40) από τις 22 έως 24 Ιανουαρίου.

Σε μία περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών αναδιαρθρώσεων στην ευρύτερη περιοχή της ευρωπαϊκής ηπείρου, η Αθήνα αναλαμβάνει να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο, διοργανώνοντας τη Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (Balkan Cities Network B40), από τις 22-24 Ιανουαρίου.

Η έναρξη της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης την Κυριακή 22 Ιανουαρίου, σε μία ξενάγηση με υψηλό συμβολισμό, ενώ οι εργασίες της Συνόδου θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διήμερο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης θα παραλάβει από τον ομόλογό του της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και την προεδρία του άτυπου αυτού οργάνου συνεργασίας κατά την έναρξη των εργασιών της συνάντησης αυτής των 66 δημάρχων από 10 χώρες των Βαλκανίων τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

Η ανάληψη της προεδρίας του Δικτύου από την Αθήνα, σε μία στιγμή όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία και η αναζωπύρωση διαφορών στα Βαλκάνια, σε συνδυασμό με την κρίση πληθωρισμού στην Ευρώπη, δημιουργούν ανατροπές, ανακατατάξεις στις προτεραιότητες και προτάσσουν νέες προκλήσεις για τα κράτη και τις Αρχές τους, δίνει την ευκαιρία στην ελληνική πρωτεύουσα και την Ελλάδα γενικότερα να αναλάβει καθοδηγητικό ρόλο στην προσπάθεια για την εμβάθυνση των σχέσεων των λαών, τη συνεργασία και τη συμφιλίωση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων