17/04/2023 17/04/2023 Ο Δήμος Λευκονοίκου διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα», την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, στο προσωρινό Οίκημα του Δήμου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, Κυρηνείας 91. Συγγραφέας της έκδοσης αυτής του Δήμου Λευκονοίκου, η οποία διανέμεται δωρεάν, είναι η Δήμαρχος Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, και παρουσιάζει 18 ήρωες του Δήμου της δεκαετίας 1964-1974. Ήταν μια...
17 Απριλίου, 2023 - 21:47
Τελευταία ενημέρωση: 17/04/2023 - 21:50

Η Δήμαρχος Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη στην εκδήλωση για “Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα”

Διαδώστε:
Η Δήμαρχος Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη στην εκδήλωση για “Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα”

Ο Δήμος Λευκονοίκου διοργάνωσε εκδήλωση παρουσίασης του λευκώματος «Του Λευκονοίκου τα πεσόντα τέκνα», την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023, στο προσωρινό Οίκημα του Δήμου στο Πλατύ Αγλαντζιάς, Κυρηνείας 91. Συγγραφέας της έκδοσης αυτής του Δήμου Λευκονοίκου, η οποία διανέμεται δωρεάν, είναι η Δήμαρχος Ζήνα Λυσάνδρου-Παναγίδη, και παρουσιάζει 18 ήρωες του Δήμου της δεκαετίας 1964-1974.

Ήταν μια εκδήλωση με έντονη συναισθηματική φόρτιση την οποία τίμησε με την παρουσία της η Εξοχότατη Πρόεδρος της Βουλής, κ. Αννίτα Δημητρίου, η οποία εκφώνησε έναν εξαιρετικό λόγο με ποιητικές αναφορές.

Στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων Οικ. Χριστοφή Οικονομίδη, το λεύκωμα παρουσίασαν τρεις εκλεκτοί πνευματικοί άνθρωποι, ο Καθηγητής Πέτρος Παπαπολυβίου και οι Επίτιμοι Δημότες Λευκονοίκου, ο Ποιητής και Ακαδημαϊκός Κυριάκος Χαραλαμπίδης και ο Πανεπιστημιακός και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού Κυπριακή Εστία, Δρ Κυριάκος Ιωάννου.

Στην αντιφώνησή της η συγγραφέας, αφού ευχαρίστησε όλους και όλες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση τιμής στους ήρωες, αναφέρθηκε στην επώδυνη διαδικασία συγγραφής αυτού του λευκώματος, ευχαριστώντας τους συγγενείς των ηρώων για τη συνεργασία τους. Το λεύκωμα διανθίζεται με στίχους Ελλαδιτών και Κυπρίων ποιητών, ενώ στο τέλος περιέχει και Φωτογραφικό Επίμετρο από τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του ήρωα Αναστασίου Π. Ζαρβού, του πρώτου πεσόντα στην Αγία Τηλλυρία, και του ανακαινισμένου Μνημείου Ηρώων έξω από το προσωρινό οίκημα του Δήμου Λευκονοίκου, τα οποία έγιναν στις 12 Ιουνίου 2022.

Τη συγκίνηση επέτειναν με τα τραγούδια τους η Μαέστρος της χορωδίας της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., Μουσικός, τέως Γυμνασιάρχης, κ. Μάρω Εξηντάρη-Μήτσα, και η Δρ Ειρήνη Παρασκευά-Ροδοσθένους, Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Λευκονοίκου και Πρώτη Λειτουργός Εκπαίδευσης (Υ.Π.Α.Ν.), η οποία παρουσίασε και την εκδήλωση με τον δικό της υπέροχο τρόπο!

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Βουλής μαζί με τη Δήμαρχο απέδωσαν τιμές στους συγγενείς των ηρώων, και δύο παιδιά ηρώων, ο Μιχάλης Σ. Μιχαήλ και η Λένια Δ. Βρακά-Κυριάκου, μίλησαν με περηφάνια και πόνο για τη δική τους εμπειρία με την απώλεια του πατέρα τους και τη σημασία που έχει το γεγονός αυτό για τις οικογένειές τους!

Επιπλέον, ο λαΐκός ποιητής κ. Θεόδωρος Καραγιάννης ύμνησε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τους ήρωες, ενώ η κ. Έλενα Χριστοφόρου απάγγειλε το ποίημα που έγραψε για τον θείο της, ήρωα Έκτορα Γιαννάτζη.

Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο. Ακολούθησε δεξίωση με χορηγό τον κ. Λύσανδρο Ιωάννου, Ιδιοκτήτη της PizzaHut, με καταγωγή από το Λευκόνοικο!

Να σημειωθεί ότι η Δήμαρχος τίμησε για την παρουσία τους και τη στήριξή τους, τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Στρατηγό Δημόκριτο Ζερβάκη, και τον Διοικητή της ΕΛ.ΔΥ.Κ., Συνταγματάρχη Κεραμιδά Παναγιώτη, θυμίζοντας τη σχέση που είχε ο Δήμος τους διαχρονικά με το Εθνικό Κέντρο.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων