14/02/2023 14/02/2023 «Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε σε κάθε ευκαιρία να αναδεικνύουμε το κυπριακό πρόβλημα και τις τουρκικές προκλήσεις, κυρίως αυτές που άπτονται της βεβήλωσης και της καταστροφής των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, Μάξιμος Χαρακόπουλος,...
14 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2023 - 9:28

Η ΔΣΟ για την εκλογή του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαδώστε:
Η ΔΣΟ για την εκλογή του νέου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Ως Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε σε κάθε ευκαιρία να αναδεικνύουμε το κυπριακό πρόβλημα και τις τουρκικές προκλήσεις, κυρίως αυτές που άπτονται της βεβήλωσης και της καταστροφής των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα». Τα παραπάνω τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε συγχαρητήριο μήνυμα που απέστειλε προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ολόκληρο το μήνυμα του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Εξοχώτατε κ. πρόεδρε,

Εκ μέρους της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας δεχθείτε παρακαλώ τα θερμότερα συγχαρητήρια για την εκλογή σας στη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταπεξέλθετε επάξια στα δύσκολα καθήκοντα τα οποία αναλαμβάνετε, ανταποκρινόμενος πλήρως στις προσδοκίες του κυπριακού λαού.

Πρωτίστως, ευχόμαστε, κατά τη θητεία σας, να υπάρξει, επιτέλους, μια δίκαιη λύση του προβλήματος που ταλανίζει το νησί επί σχεδόν μισό αιώνα, βάζοντας ένα οριστικό τέλος στην παράνομη τουρκική κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από πλευράς ΔΣΟ σας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνεχίσουμε σε κάθε ευκαιρία να αναδεικνύουμε το κυπριακό πρόβλημα και τις τουρκικές προκλήσεις, κυρίως αυτές που άπτονται της βεβήλωσης και της καταστροφής των χριστιανικών μνημείων στα κατεχόμενα.

Μάλιστα, σε συνεργασία με την κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στην ΔΣΟ διοργανώνουμε την εαρινή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Οργάνωσής μας τον προσεχή Μάρτιο στην Κύπρο, με τη συμμετοχή βουλευτών από κοινοβούλια χωρών μελών μας. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουμε την παρουσίαση του Τόμου “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον κόσμο”, που έχει εκδώσει η ΔΣΟ, με στόχο την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για τη βέβηλη μετατροπή της Αγίας Σοφίας της Πόλης σε τζαμί.

Ελπίζουμε να έχουμε τη χαρά και τη τιμή κατά την παραμονή μας στην Κύπρο να σας συναντήσουμε, όπως επίσης να μας τιμήσετε με την παρουσία σας στην εκδήλωση που διοργανώνουμε».

Διαβάστε επίσης: 

Πρώτη συνάντηση Χριστοδουλίδη – Αναστασιάδη

Νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Χριστοδουλίδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων