01/04/2020 01/04/2020 Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισήγηση του ο Μακαριώτατος στη σημερινή ΔΙΣ, είπε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εμπιστεύεται απολύτως την Ελληνική Πολιτεία. Από το το Σάββατο του Λαζάρου, την Κυριακή των Βαίων και μετά, οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κλεκλεισμένων των θυρών με το ελάχιστο δυνατό αριθμό κληρικών και ψαλτών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της...
01 Απριλίου, 2020 - 19:04
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2020 - 19:39

Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη ΔΙΣ

Διαδώστε:
Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη ΔΙΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εισήγηση του ο Μακαριώτατος στη σημερινή ΔΙΣ, είπε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος εμπιστεύεται απολύτως την Ελληνική Πολιτεία.

Από το το Σάββατο του Λαζάρου, την Κυριακή των Βαίων και μετά, οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κλεκλεισμένων των θυρών με το ελάχιστο δυνατό αριθμό κληρικών και ψαλτών, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Πολιτείας.

Μέχρι τις 11 Απριλίου, οι Ακολουθίες θα διεξάγονται κανονικά – κεκλεισμένων των θυρών – υπό την προϋπόθεση της τηλεοπτικής, ραδιοφωνικής ή διαδικτυακής κάλυψης.

Ο Μακαριώτατος, αναφέρει πως: 

“Με τη ρύθμιση αυτή της νόμιμης τελέσεως της Θ. Λειτουργίας στους Ι. Ναούς, κεκλεισμένων των θυρών, θα κρατηθεί άσβεστη η λαμπάδα της Θ. Λατρείας, η οποία για την Εκκλησία είναι «κοινή» και «δημόσια» εφόσον λαμβάνει χώρα εντός του Ι. Ναού επί της καθαγιασμένης Αγίας Τραπέζης, ακόμη και αν μετέχει στο Μυστήριο μόνον ένας ιερέας και ένας πιστός. Η Εκκλησία μας αναλαμβάνει πλήρως την πνευματική ευθύνη της μετοχής των πιστών στη Θ. Λατρεία με τη χρήση μέσων που προσφέρει η τεχνολογία, δια του πνευματικού συντονισμού και της ενώσεως της προσευχής όλων από τα σπίτια τους”.

Παράλληλα αποφασίστηκε η Εκκλησία να διαθέσει τα κοινωνικά ιατρεία της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα Ενοριακά Δίκτυα όλων των Μητροπόλεων στη διάθεση του στρατηγικού σχεδιασμού της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης τα ενοριακά κοινωνικά δίκτυα της Εκκλησίας και οι εθελοντές κάθε Ιεράς Μητρόπολης θα συνδράμουν στα προγράμματα σιτίσεως και κάλυψης ζωτικών αναγκών των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των αδύναμων και μοναχικών συνανθρώπων μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων