28/07/2020 29/07/2020 Την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 11:00 η ώρα το πρωί στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων Ευοσμου , τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της αδελφής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμωνος μακαριστής Δεσποίνης. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Νεαπόλεως και...
28 Ιουλίου, 2020 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2020 - 12:24

Η Εξόδιος της μακαριστής αδελφής του Μητροπολίτου Βεροίας

Διαδώστε:
Η Εξόδιος της μακαριστής αδελφής του Μητροπολίτου Βεροίας

Την Τρίτη 28 Ιουλίου στις 11:00 η ώρα το πρωί στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό Αγίων Αρχαγγέλων Ευοσμου , τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία της αδελφής του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας κ. Παντελεήμωνος μακαριστής Δεσποίνης.

Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, ενώ έλαβαν μέρος οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Τριπόλεως κ. Θεοφύλακτος, Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, Γρεβενών κ. Δαβίδ, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος.

Επίσης στην ακολουθία παρευρέθηκαν Ιερείς, Μοναχοί και Μοναχές από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας αλλά και από άλλες μητροπόλεις.

Πριν την εξόδιο ακολουθία τρισάγιο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.

Ο Σεβασμιωτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά εκπροσωπήθηκε από τον Αρχιερατικό της Όσσης.

Στο τέλος ομίλησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων αναλύοντας το Ιδιόμελο «Όντως φοβερώτατον το του θανάτου μυστήριον…», που υπογραμμίζει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, που ψάλλεται στη Νεκρώσιμη Ακολουθία, εκφράζοντας έτσι το πανανθρώπινο δέος ενώπιον του θανάτου.

Ρεπορτάζ-Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων