23/11/2021 23/11/2021 Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που κρίνει καλύτερο και η πολιτεία με τα όργανά της θα κάνει τη δική της δουλειά,  «χωρίς να αναζητούμε προβλήματα εκεί που...
23 Νοεμβρίου, 2021 - 12:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2021 - 13:05

Οικονόμου: «Εκκλησία και Πολιτεία θα κάνουν τη δουλειά τους»

Διαδώστε:
Οικονόμου: «Εκκλησία και Πολιτεία θα κάνουν τη δουλειά τους»

Κληθείς να σχολιάσει τις χθεσινές αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της με τον τρόπο που κρίνει καλύτερο και η πολιτεία με τα όργανά της θα κάνει τη δική της δουλειά,  «χωρίς να αναζητούμε προβλήματα εκεί που πάμε να δημιουργήσουμε λύσεις».

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη συνένωση ενοριών (!), ώστε ένας επίτροπος να ελέγχει ταυτόχρονα τους πιστούς 2-3 Ιερών Ναών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Όσο για το αν θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι εντός των εκκλησιών, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στο κάλεσμα της Ιεράς Συνόδου να προσέρχονται οι πιστοί με το rapid test και να εισακουστεί η πολιτεία αναφορικά με τα μέτρα. Από κει και πέρα, όπως είπε «η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις νομοθετικές διατάξεις».

Σε ερώτηση για το εάν η αστυνομία θα επιβάλλει πρόστιμα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε: «Μην ψάχνουμε να βρούμε ποιος θα επιβάλλει την κύρωση. Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η εκκλησία είναι ένας ιδιαίτερος χώρος. Με το πνεύμα συνεργασίας, ο καθένας με τον τρόπο και με τον ρόλο του, θα κάνουμε αυτό που πρέπει για να έχουμε τα αποτελέσματα, που όλοι επιδιώκουμε».

Παρακολουθήστε την ενημέρωση:

Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΙ είχε αναφέρει ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο στον πιστό που δεν διαθέτει τα απαραίτητα τεστ για την είσοδο του στους ναούς, όπως ορίζει η ΚΥΑ.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών), η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησία πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις. «Οπουδήποτε έχουν ληφθεί δειγματοληπτικά μέτρα, τα όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους… Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό. Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος, που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια, υποχρεούται να έχει ράπιντ τεστ μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων» διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε ότι «και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων