19/12/2021 19/12/2021 Τη μνήμη των Αγίων Δέκα Μαρτύρων εν Κρήτη τιμά σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Μίνωας». ΙΣΤΟΡΙΚΑ Την Ιερή Εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων έφεραν μαζί τους στην Αργολίδα, ως πολύτιμο θησαυρό, με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, οι Κρήτες που έφυγαν από τη Μεσσαρά το 1860 διωγμένοι από τους...
19 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 19/12/2021 - 16:54

Η Ένωση Κρητών Αργολίδας τιμά τη μνήμη των «Αγίων Δέκα Μαρτύρων»

Διαδώστε:
Η Ένωση Κρητών Αργολίδας τιμά τη μνήμη των «Αγίων Δέκα Μαρτύρων»

Τη μνήμη των Αγίων Δέκα Μαρτύρων εν Κρήτη τιμά σήμερα, 19 Δεκεμβρίου, η Ένωση Κρητών και Φίλων Κρήτης Ν. Αργολίδας «Μίνωας».

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Την Ιερή Εικόνα των Αγίων Δέκα Μαρτύρων έφεραν μαζί τους στην Αργολίδα, ως πολύτιμο θησαυρό, με πολλές προφυλάξεις και πολλή ευλάβεια, οι Κρήτες που έφυγαν από τη Μεσσαρά το 1860 διωγμένοι από τους Τούρκους, η οποία έκτοτε φυλάσσεται μαζί με άλλες στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τολό.

Οι Άγιοι Δέκα Μάρτυρες οι εν Κρήτη, και τότε αλλά και σήμερα, αποτελούν ορόσημο ηρωισμού, πνευματικής ανδρείας και ελληνορθόδοξου αγωνιστικού φρονήματος, στοιχεία δηλαδή, που ούτε ήταν, αλλά και ούτε είναι άγνωστα σε αυτόν τον ένδοξο τόπο στην πανέμορφη Κρήτη.

Φωτογραφίες: STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων