07/09/2021 07/09/2021 Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμένης στην Καραθώνα Ναυπλίου, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021. Το πανέμορφο εκκλησάκι είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά στα απόκρημνα βράχια στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο. Πρόκειται για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση. Η Μακρόχρονη ιστορία του...
07 Σεπτεμβρίου, 2021 - 21:39
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2021 - 21:42

Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στα απόκρημνα βράχια (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στα απόκρημνα βράχια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγυρικά εορτάστηκε η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στο εκκλησάκι της Παναγίας της κατακεκρυμένης στην Καραθώνα Ναυπλίου, την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021. Το πανέμορφο εκκλησάκι είναι χτισμένο μέσα σε σπηλιά στα απόκρημνα βράχια στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο. Πρόκειται για το μοναδικό ασκητήριο της περιοχής που σώζεται σε τόσο καλή κατάσταση.

Η Μακρόχρονη ιστορία του χάνεται στα βάθη της ιστορίας αν και άγνωστο πότε ακριβώς φτιάχτηκε μια αγιογραφία(Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής), που σώζεται σε αρκετή καλή κατάσταση φέρει πάνω της μια χρονολογία του 1500 η 1600 μχ. Σε άλλες πηγές αναφέρεται να αποτελεί μετόχι της ιεράς μονής μεταμορφώσεως του Σωτήρος καραθώνας που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα πιο ψηλά. Στο εσωτερικό του ναού πριν λίγα χρόνια βρέθηκε μέσα σε κρύπτη μια εικόνα του Γενεσίου της Θεοτόκου ένα πραγματικά κειμήλιο για τον ναό. Η εικόνα σήμερα φυλάσσεσαι στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου όπου και ανήκει το εκκλησάκι.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Ελευθέριος Μίχος ιερέας του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων