20/12/2022 20/12/2022 Αναφορές στους Αγίους Νικόλαο και Γεώργιο είχε η ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Βελιγράδι κατά τη χθεσινή του επίσκεψη. Του Νικολάου Ζαΐμη Ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην αρχή της δήλωσης του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σέρβο ομόλογο του και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ξεκίνησε με αναφορές στην εορτή του...
20 Δεκεμβρίου, 2022 - 9:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2022 - 9:01

Η επίσκεψη Δένδια στο Βελιγράδι, ο Άγιος Νικόλαος και η υπόσχεση για τον Άγιο Γεώργιο

Διαδώστε:
Η επίσκεψη Δένδια στο Βελιγράδι, ο Άγιος Νικόλαος και η υπόσχεση για τον Άγιο Γεώργιο

Αναφορές στους Αγίους Νικόλαο και Γεώργιο είχε η ομιλία του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Βελιγράδι κατά τη χθεσινή του επίσκεψη.

Του Νικολάου Ζαΐμη

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ στην αρχή της δήλωσης του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σέρβο ομόλογο του και Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της χώρας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ξεκίνησε με αναφορές στην εορτή του Αγίου Νικολάου η οποία τιμήθηκε χθες, καθώς η Σερβική Εκκλησία ακολουθεί το Ιουλιανό ημερολόγιο.

“Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για την πολύ θερμή φιλοξενία σας και για την ευγενική σας πρόσκληση να έρθω στο Βελιγράδι την ημέρα που γιορτάζετε τον Sveti Nikola, τον προστάτη τόσων πολλών σερβικών οικογενειών, ημέρα και της ονομαστικής μου εορτής. Σας ευχαριστώ επίσης για την τιμή που μου κάνατε να επισκεφθώ τον Πρόεδρο Vučić στο σπίτι του την ημέρα του Προστάτη Αγίου”, ήταν τα πρώτα λόγια του κ. Δένδια. 

Ο κ. Δένδιας διαπίστωσε ότι η μισή Σερβία γιόρταζε κατά τη χθεσινή ημέρα. “Είμαι τόσο περήφανος και τόσο χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτή τη γιορτή. Σας ευχαριστώ και πάλι για το δώρο σας. Ο Άγιος Νικόλαος με προστατεύει σε όλη μου τη ζωή. Έχει πάντα μια θέση, όχι μόνο στο γραφείο μου αλλά, αν μου επιτρέπετε να πω, στο σπίτι μου με την οικογένειά μου και, κυρίως, στην καρδιά μου”, συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ο Υπουργός Εξωτερικών δεν ξέχασε και το δεύτερο όνομά του, το Γεώργιος, και θέλησε να κλείσει την ομιλία του ακριβώς όπως την ξεκίνησε. Με αναφορά σε Άγιο. Έτσι, αφού εξέφρασε για άλλη μία φορά την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψη στο Βελιγράδι έδωσε την υπόσχεση ότι θα επιστρέψει στις 16 Νοεμβρίου 2023, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου. “Διότι, όπως γνωρίζετε, έχω δύο ονόματα, Νικόλαος και Γεώργιος. Έτσι, θα το κάνω παράδοση και όσο δύναμαι, θα έρχομαι στο Βελιγράδι την ημέρα του Αγίου Γεωργίου”, είπε. Στις 3 Νοεμβρίου (16 Νοεμβρίου με το Ιουλιανό ημερολόγιο) η Εκκλησία τιμά την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Από τη πλευρά του ο κ. Ντάτσιτς στην ομιλία του έκανε αναφορές στη σχέση του σερβικού λαού με την Κέρκυρα, ιδιαίτερη πατρίδα του κ. Δένδια, με τον Έλληνα ΥΠΕΞ να ευχαριστεί για το γεγονός ότι το νησί κατέχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στη σερβική ιστορία.

Φωτογραφίες: Υπουργείο Εξωτερικών

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων