18/03/2020 18/03/2020 Νέα δεδομένα δημιουργεί η πανδημία του COVID-19. Μια πανδημία που μας καλεί να στραφούμε προς τον Ύψιστο με ταπείνωση, να συνδεθούμε εκ νέου με την Πηγή της Ζωής. Χθες βράδυ στις 10.00 μ.μ. , χιλιάδες πιστοί ένωσαν τις προσευχές τους για δέκα πέντε λεπτά. Ιεράρχες, Ιερείς, Μοναχοί και Αγιορείτες Πατέρες προσευχήθηκαν μαζί με τον κόσμο,...
18 Μαρτίου, 2020 - 8:02
Τελευταία ενημέρωση: 18/03/2020 - 7:55

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ- Από το “Μένουμε σπίτι” στο “Εκκλησιαζόμαστε από το σπίτι”- Δύναμή μας, η Προσευχή

Διαδώστε:
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ- Από το “Μένουμε σπίτι” στο “Εκκλησιαζόμαστε από το σπίτι”- Δύναμή μας, η Προσευχή

Νέα δεδομένα δημιουργεί η πανδημία του COVID-19. Μια πανδημία που μας καλεί να στραφούμε προς τον Ύψιστο με ταπείνωση, να συνδεθούμε εκ νέου με την Πηγή της Ζωής.

Χθες βράδυ στις 10.00 μ.μ. , χιλιάδες πιστοί ένωσαν τις προσευχές τους για δέκα πέντε λεπτά. Ιεράρχες, Ιερείς, Μοναχοί και Αγιορείτες Πατέρες προσευχήθηκαν μαζί με τον κόσμο, σε μια πνευματική συστράτευση.
Εντυπωσιακή ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, ο οποίος με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενθάρρυνε την πρωτοβουλία αυτή και εν συνεχεία περιέγραφε με λόγο γλαφυρό και ενθαρρυντικό την μοναδική αυτή εμπειρία.
“Ο Θεός δεν θα μας εγκαταλείψει”, “Η πνευματική αυτή συστράτευση ήταν βάλσαμο για την ψυχή μας σε αυτή την δύσκολη δοκιμασία”, “Προσευχηθήκαμε όλη μαζί η οικογένεια. Και αυτό δεν το είχαμε ξανακάνει”, “Η κοινή προσευχή θα μας βοηθήσει να προσεγγίσουμε και πάλι τον Θεό”. Ήταν μερικές μόνο από τις αναρτήσεις πιστών που αλιεύσαμε στο Facebook.

Η κοινή αυτή προσευχή, για την οποία κάλεσε με ανακοίνωσή της και η Διαρκής ιερά Σύνοδος , θα επαναλαμβάνεται κάθε βράδυ την ίδια ώρα.
Την ίδια ώρα, η μία μετά την άλλη οι Μητροπόλεις της Ελλάδος εκμεταλλευόμενες το “παραθυράκι” που αφήνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που επέβαλε την αναστολή των Ίερών Ακολουθιών, τελούν τις Ακολουθίες κεκλεισμένων των Θυρών . Το ποίμνιο μπορεί να τις παρακολουθεί μέσω τηλεόρασης, ραδιοφώνου ή Ίντερνετ.

Όπως είχε γράψει από νωρίς το πρωί χθες, το ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, σύμφωνα με το ΦΕΚ «Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου»
Μέγα ζητούμενο πλέον είναι αν ανάλογη πρωτοβουλία θα ληφθεί και για τον Καθεδρικό Μητροπολίτικό Ναό, με πανελλαδική κάλυψη από την ΕΡΤ.

Για τις Λειτουργίες και τις Ακολουθίες που πραγματοποιούν οι Μητροπόλεις ανά την Ελλάδα, και την κάλυψη αυτή μπορείτε να ενημερώνεστε από την κατηγορία του Πρακτορείου μας ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΡΓΟ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων