23/08/2020 23/08/2020 Στο γεγονός της μετατροπής της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί σχολίασε σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως. Η κ. Κεραμέως τονίζει μεταξύ άλλων πως η εργαλειοποίηση των ιστορικών μνημείων για πολιτικούς σκοπούς το μόνο που κάνει είναι να προσβάλλει τον πολιτισμό όλων. “Μια απλή επίσκεψη στη Μονή της...
23 Αυγούστου, 2020 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2020 - 12:33

“Η εργαλειοποίηση των μνημείων προσβάλλει τον πολιτισμό όλων”

Διαδώστε:
“Η εργαλειοποίηση των μνημείων προσβάλλει τον πολιτισμό όλων”

Στο γεγονός της μετατροπής της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί σχολίασε σε ανάρτησή της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως.

Η κ. Κεραμέως τονίζει μεταξύ άλλων πως η εργαλειοποίηση των ιστορικών μνημείων για πολιτικούς σκοπούς το μόνο που κάνει είναι να προσβάλλει τον πολιτισμό όλων.

“Μια απλή επίσκεψη στη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, με τα χρυσοποίκιλτα ψηφιδωτά και τις έντονες τοιχογραφίες που απεικονίζουν μοναδικές σκηνές της ορθόδοξης παράδοσης, αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μεγαλείο και την αξία του μνημείου αυτού για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η εργαλειοποίηση των ιστορικών μνημείων για την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων προσβάλλει τον πολιτισμό όλων μας“, έγραψε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Πανελλαδικές 2020: Η ώρα των βάσεων στο τέλος της εβδομάδας

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων