25/12/2020 25/12/2020 Την ώρα που κάποιοι γευόμαστε παραδοσιακές νοστιμιές στην ζεστή θαλπωρή του σπιτιού μας ορισμένοι συνάνθρωποί μας βιώνουν την απόλυτη μοναξιά στους άδειους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Για αυτούς, ακόμη και η συνεύρεση των εννέα ατόμων του στενού οικογενειακού κύκλου αποτελεί πολυτέλεια. «Εν μέσω πανδημίας είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε τις άγιες αυτές ημέρες κάτω από άθλιες...
25 Δεκεμβρίου, 2020 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2020 - 19:45

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Άστεγος την Άγια Νύχτα

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Άστεγος την Άγια Νύχτα

Την ώρα που κάποιοι γευόμαστε παραδοσιακές νοστιμιές στην ζεστή θαλπωρή του σπιτιού μας ορισμένοι συνάνθρωποί μας βιώνουν την απόλυτη μοναξιά στους άδειους δρόμους των μεγάλων πόλεων. Για αυτούς, ακόμη και η συνεύρεση των εννέα ατόμων του στενού οικογενειακού κύκλου αποτελεί πολυτέλεια. «Εν μέσω πανδημίας είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε τις άγιες αυτές ημέρες κάτω από άθλιες συνθήκες» ανέφεραν στον φωτορεπόρτερ του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» Ραφαήλ Γεωργιάδη άνθρωποι που έχασαν τα πάντα και ξαφνικά βρέθηκαν στον δρόμο, μη έχοντας τα απαραίτητα. Για αυτούς τους ανθρώπους, βέβαια, τα Χριστούγεννα δεν διαφέρουν από τις υπόλοιπες ημέρες, αλλά δοξάζουν το μυστήριο της Βηθλεέμ και ελπίζουν πως οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν.

Η παραμονή Χριστουγέννων στην Θεσσαλονίκη δεν θύμιζε άλλες χρονιές. Η πόλη ήταν άδεια. Ωστόσο, για ακόμη μία φορά, τη γαλήνη της Άγιας νύχτας και η φωταγωγημένη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων, έρχεται να ταράξει η εικόνα των αστέγων , των ανήμπορων της ζωής. «Πρόκειται για ένα φαινόμενο που γεννά ερωτήματα για την ποιότητα του πολιτισμού μας και τη σχέση μας στη κατακόρυφη και οριζόντια διάστασή της. Αλλοιώνει και την εξιδανικευμένη εικόνα που τρέφουμε για τη κοινωνία μας και για τον ίδιο τον εαυτό μας.»

ΔΕΙΤΕ – Τα Χριστούγεννα των αστέγων

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων