22/11/2020 22/11/2020 Η Σερβία αποχαιρέτησε τον Πατριάρχη της κυρό Ειρηναίο ο οποίος εκοιμήθη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 το πρωί στο Βελιγράδι. Στον μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, (στις 10:00 ώρα Ελλάδος) όπου  προεξήρχε ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος. Ακολούθησε η Εξόδιος Ακολουθία παρουσία πολλών Επισκόπων και Ιερέων του...
22 Νοεμβρίου, 2020 - 21:00
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2020 - 20:54

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Αντίο”

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: “Αντίο”

Η Σερβία αποχαιρέτησε τον Πατριάρχη της κυρό Ειρηναίο ο οποίος εκοιμήθη την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020 το πρωί στο Βελιγράδι. Στον μεγαλύτερο Ναό των Βαλκανίων, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, (στις 10:00 ώρα Ελλάδος) όπου  προεξήρχε ο Επίσκοπος Μπάτσκας κ. Ειρηναίος. Ακολούθησε η Εξόδιος Ακολουθία παρουσία πολλών Επισκόπων και Ιερέων του Πατριαρχείου Σερβίας αλλά και προσκεκλημένων από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες.

Μετά την Εξόδιο Ακολουθία και τους επικήδειους λόγους για τον Πατριάρχη ακολούθησε η ταφή  του σκηνώματός του στην κρύπτη του Ναού του Αγίου Σάββα.

PHOTO:  [Marko Djurica/Reuters] – SOURCE aljazeera.com

 

ΔΕΙΤΕ – Η Εξόδιος Ακολουθία του Πατριάρχη Σερβίας Ειρηναίου – Η Ορθοδοξία αποχαιρετά μια φωτεινή μορφή γνήσιου χριστιανικού ήθους

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων