24/07/2020 24/07/2020 Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υπ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις και την προκλητική στάση της Τουρκίας για την μετατροπή του ιερού ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος, τελεί αυτήν την ώρα την ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια του Ακαθίστου Ύμνου. Η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης...
24 Ιουλίου, 2020 - 21:46

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Κομποσχοίνι για την Αγιά Σοφιά

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Κομποσχοίνι για την Αγιά Σοφιά

Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης λαμβάνοντας υπ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις και την προκλητική στάση της Τουρκίας για την μετατροπή του ιερού ναού της του Θεού Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως σε μουσουλμανικό τέμενος, τελεί αυτήν την ώρα την ακολουθία του εσπερινού και στη συνέχεια του Ακαθίστου Ύμνου.

Η Ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης όπου και χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσυγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας αρχιμ. Βαρνάβα Γιάγκου, ιερείς και Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Μητροπόλεως και γέμισε τον ιερό ναό συμμετέχοντας στις ιερές ακολουθίες.

ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

ΔΕΙΤΕ – Ο Ακάθιστος στη Θεσσαλονίκη για την Παναγιά και την Αγιά Σοφιά

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων