05/10/2020 05/10/2020 Τη μνήμη του πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού αγώνα Παύλου Μελά, ο οποίος φονεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1904 στη Στάτιστα, και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν κατά την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας. Για το λόγο αυτό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Δράμας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος...
05 Οκτωβρίου, 2020 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2020 - 22:37

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Παιδί μου, κι εσύ ένας Μελάς!

Διαδώστε:
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Παιδί μου, κι εσύ ένας Μελάς!

Τη μνήμη του πρωτομάρτυρα του Μακεδονικού αγώνα Παύλου Μελά, ο οποίος φονεύθηκε στις 13 Οκτωβρίου του 1904 στη Στάτιστα, και τους αγωνιστές που θυσιάστηκαν κατά την περίοδο του Μακεδονικού αγώνα, τίμησε η Ιερά Μητρόπολη Δράμας.

Για το λόγο αυτό στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Δράμας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παύλος ιερούργησε και τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών του ήρωα Παύλου Μελά και των αγωνιστών του Μακεδονικού αγώνα.

Στη συνέχεια εψάλη τρισάγιο στον ανδριάντα του Παύλου Μελά που βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό και έγινε κατάθεση στεφάνων. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε στην κατάθεση ένα μικρό αγόρι ντυμένο παραδοσιακή στολή.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ – Υπερ αναπαύσεως της ψυχής του ήρωα Παύλου Μελά

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων