27/01/2020 27/01/2020 «Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Σινά, διότι πραγματικά σηκώνουν ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού στην Αίγυπτο και διαφυλάσσουν και την εθνική μας και πολιτιστική μας κληρονομιά, επιτελώντας ένα σπουδαίο εθνικό έργο». Με τα λόγια αυτά, υποδέχτηκε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, στο γραφείο...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 8:44

“Η Ι.Μ. Σινά σηκώνει ψηλά την σημαία του ελληνισμού”

Διαδώστε:
“Η Ι.Μ. Σινά σηκώνει ψηλά την σημαία του ελληνισμού”

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δαμιανό και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής Σινά, διότι πραγματικά σηκώνουν ψηλά τη σημαία του Ελληνισμού στην Αίγυπτο και διαφυλάσσουν και την εθνική μας και πολιτιστική μας κληρονομιά, επιτελώντας ένα σπουδαίο εθνικό έργο». Με τα λόγια αυτά, υποδέχτηκε θερμά τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, στο γραφείο του, στην Αθήνα, ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

«Είχα μία πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό για τις δραστηριότητες της Ιεράς Μονής Σινά και ειδικότερα στο κομμάτι που αφορά τον Ελληνισμό», επεσήμανε ο Γενικός Γραμματέας και προσέθεσε:

«Η Ιερά Μονή Σινά είναι το προπύργιο του Ελληνισμού στην Αίγυπτο. Είναι οι σύγχρονες «Θερμοπύλες της Ελλάδος», συνέχισε ο καθηγητής κ. Χρυσουλάκης, που εκτός από τα υψηλά του καθήκοντα για τα θέματα του Αποδήμου Ελληνισμού στο Υπουργείο Εξωτερικών, δεν κρύβει τη μεγάλη του αγάπη για την εκκλησία αλλά και για την Αίγυπτο, τονίζοντας ότι «εκ μέρους του ΥΠΕΞ, θέλουμε να τονίσουμε τη στήριξη της Ελλάδας στο έργο των μοναχών της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, που βρίσκεται σε μία χώρα με την οποία συνδέουν την Ελλάδα όλο και πιο ισχυροί παλαιοί και σύγχρονοι δεσμοί των ηγετών τους, των κρατών και των δύο λαών τους.

«Με κάθε δυνατό τρόπο, θα είμαστε στη διάθεσή σας, Σεβασμιώτατε, και των μοναχών της Ιεράς Μονής Σινά», κατέληξε ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Δαμιανό.

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά ευχαρίστησε θερμά για την εξαιρετική υποδοχή τον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού και ο οποίος συζήτησε με τον κ. Δαμιανό για τη σημασία της Παλαιφάτου Μονής στο θεοβάδιστο Όρος Σινά, αλλά και την επίδρασή του σε όλον τον κόσμο, και η οποία θα μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη περισσότερο με τη στοργή και αγάπη και της ελληνικής κυβέρνησης, τόσο για τα θρησκευτικά της όσο και τα πολιτιστικά της θέματα για τα οποία η Ιερά Μονή αποτελεί σύμβολο και έχει την προτεραιότητα σε πάρα πολλά επίπεδα.

«Παρακαλούμε να εύχεστε για μας, γιατί είστε ένας άνθρωπος με θερμά κοινωνικά πνευματικά συναισθήματα που σπάνια βλέπουμε στην ορθόδοξη Ελλάδα μας. Θα διαβιβάσω τις εντυπώσεις μου στους πατέρες της Ιεράς Μονής», τόνισε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δαμιανός απηύθυνε πρόσκληση προς τον Γ. Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού Γ. Χρυσουλάκη να επισκεφτεί σύντομα την Ιερά Μονή Σινά.

«Σάς απευθύνω πρόσκληση για να σάς υποδεχτούμε στην Ιερά Μονή αλλά και να δείτε και τον Ελληνισμό και την παροικία της Αιγύπτου που είναι μία δυναμική παροικία και αν και μικρή, έχει μία ζωντάνια. Είναι πάρα πολλά τα σωματεία που υπάρχουν που αν και είναι λίγοι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι, δεν παύουν να τα διατηρούν και σαν ιδέα και μέσα από τις πολλές τους δράσεις», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Σινά.

Κατά την επίσκεψή του στον Γενικό Γραμματέα Αποδήμου Ελληνισμού, τον Αρχιεπίσκοπο Σινά συνόδευε ο Καθηγητής Μουσικής της Αμπετείου Σχολής Καΐρου και δημοσιογράφος Νίκος Κάτσικας.

Πηγή: pyramisnews.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων