12/09/2019 12/09/2019 Η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και τα θέματα που αντιμετωπίζει ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό. Κατά τη συζήτηση, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη Μονή...
12 Σεπτεμβρίου, 2019 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2019 - 17:30

Η Ι.Μ. της Αγ. Αικατερίνης Σινά στο επίκεντρο

Διαδώστε:
Η Ι.Μ. της Αγ. Αικατερίνης Σινά στο επίκεντρο

Η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά και τα θέματα που αντιμετωπίζει ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης, με τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθώ κ. Δαμιανό.

Κατά τη συζήτηση, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη Μονή του Σινά, ενώ ανέλυσε τα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Μονή, όπως, μεταξύ άλλων, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την ανάγκη στήριξης από το ελληνικό κράτος και την προσπάθεια συντήρησης των σημαντικών κειμηλίων που διαθέτει.

Από πλευράς του, ο κ. Διαματάρης υπογράμμισε το ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για την μοναδικότητα της Ιεράς Μονής, ως τόπου μοναστικής άσκησης και λατρείας, καθώς και διαφύλαξης της ελληνορθόδοξης πολιτισμικής παράδοσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων