18/09/2019 18/09/2019 Μετά την απόφαση να αλλάξουν πολλές από τις ιστορίες της Βίβλου και να προσαρμοστούν με τις θέσεις του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να ξαναγράψει τις Δέκα Εντολές. Στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται από το καθεστώς για τον περιορισμό του Χριστιανισμού, έχει ήδη δοθεί εντολή σε κατά τόπους εκκλησίες να...
18 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2019 - 12:12

Η Κίνα “ξαναγράφει” τις Δέκα Εντολές

Διαδώστε:
Η Κίνα “ξαναγράφει” τις Δέκα Εντολές

Μετά την απόφαση να αλλάξουν πολλές από τις ιστορίες της Βίβλου και να προσαρμοστούν με τις θέσεις του Κομουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε τώρα να ξαναγράψει τις Δέκα Εντολές.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών που γίνονται από το καθεστώς για τον περιορισμό του Χριστιανισμού, έχει ήδη δοθεί εντολή σε κατά τόπους εκκλησίες να αντικαταστήσουν κάποια σημεία από τις Δέκα Εντολές με λόγια που έχει υποδείξει ο ίδιος ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ.

Ειδικότερα θα πρέπει να αλλάξουν οι δύο πρώτες εντολές: “Εγώ ειμι Κύριος ο Θεός σου. Ουκ έσονταί σοι θεοί έτεροι πλήν εμού» και «ου ποιήσεις σεαυτω είδωλον, ουδέ παντός ομοίωμα, όσα εν τω ουρανω άνω και όσα εν τη γη κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γης. ου προσκυνήσεις αυτοίς, ουδέ μη λατρεύσεις αυτοίς· εγώ γαρ ειμι Κύριος ο Θεός σου, Θεός ζηλωτής, αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσί με και ποιών έλεος εις χιλιάδας τοις αγαπώσί με και τοις φυλάσσουσι τα προστάγματά μου».

Σύμφωνα με το σκεπτικό των κινεζικών αρχών οι εν λόγω προτάσεις παραβιάζουν τις αρχές του κράτους και πρέπει να αντικατασταθούν, προκειμένου να επιτραπεί στις εκκλησίες να συνεχίσουν να λειτουργούν.

Η Κίνα βρίσκεται στην 27η θέση μεταξύ των χωρών όπου είναι επικίνδυνο να είναι κανείς Χριστιανός.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων