13/06/2021 13/06/2021 Καταπάτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, που μετέδιδε απόψε τον αγώνα της Εθνικής ομάδας της χώρας με την εθνική Αυστρίας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ΄ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είχαμε σήμερα… Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας έκανε απόψε την πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα,...
13 Ιουνίου, 2021 - 22:57
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2021 - 23:00

Η κρατική τηλεόραση των γειτόνων αποκαλεί την εθνική τους ομάδα «Μακεδονία»

Διαδώστε:
Η κρατική τηλεόραση των γειτόνων αποκαλεί την εθνική τους ομάδα «Μακεδονία»

Καταπάτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, που μετέδιδε απόψε τον αγώνα της Εθνικής ομάδας της χώρας με την εθνική Αυστρίας στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του Γ΄ομίλου του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είχαμε σήμερα…

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας έκανε απόψε την πρώτη της εμφάνιση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αγωνιζόμενη με αντίπαλο την εθνική Αυστρίας, από την οποία ηττήθηκε με 3-1.

Τον αγώνα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας, “MRT”, η οποία έχει τα δικαιώματα των μεταδόσεων του EURO 2020 στη χώρα.

Παρά το γεγονός ότι η “MRT” χρηματοδοτείται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό της Βόρειας Μακεδονίας (όχι από ανταποδοτικό τέλος) και ως εκ τούτου, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών οφείλει να χρησιμοποιεί την επίσημη ονομασία της χώρας, στη μετάδοση του αγώνα έπραξε εντελώς το αντίθετο, χωρίς να τηρήσει καν τα προσχήματα: οι δύο σχολιαστές του αγώνα έκαναν συνεχώς λόγο για «εθνική της Μακεδονίας» και αποκαλούσαν τη χώρα «Μακεδονία».

Όπως λένε όσοι άκουσαν την μετάδοση, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα οι σχολιαστές δεν έκαναν λόγο για «εθνική της Βόρειας Μακεδονίας» ούτε χρησιμοποίησαν τη νέα ονομασία της χώρας, «Βόρεια Μακεδονία».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε στείλει επιστολή στον Σκοπιανό ΥΠΕΞ, προκειμένου να τηρηθεί πλήρως η Συμφωνία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων