01/10/2019 01/10/2019 Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας δεν χρειάζεται αυτοκεφαλία, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβλ κ. Παύλος “Μόλις οι πολιτικοί αρχίσουν να παρεμβαίνουν σε εκκλησιαστικές υποθέσεις, όλα γίνονται δύσκολα. Ο εθνικισμός και και η πολιτικοποίηση κρύβουν μια προσπάθεια να διαιρέσουν τους ανθρώπους. Υπήρξαν προσπάθειες προς την κατεύθυνση να κηρυχθεί αυτοκεφαλία ή κάποια αυτονομία στην Ορθόδοξη Εκκλησία...
01 Οκτωβρίου, 2019 - 8:39

Η Λευκορωσία δεν θέλει αυτοκεφαλία

Διαδώστε:
Η Λευκορωσία δεν θέλει αυτοκεφαλία

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας δεν χρειάζεται αυτοκεφαλία, δήλωσε ο Μητροπολίτης Μινσκ και Ζασλάβλ κ. Παύλος

“Μόλις οι πολιτικοί αρχίσουν να παρεμβαίνουν σε εκκλησιαστικές υποθέσεις, όλα γίνονται δύσκολα. Ο εθνικισμός και και η πολιτικοποίηση κρύβουν μια προσπάθεια να διαιρέσουν τους ανθρώπους. Υπήρξαν προσπάθειες προς την κατεύθυνση να κηρυχθεί αυτοκεφαλία ή κάποια αυτονομία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Μητροπολίτης κ. Παύλος στο τηλεοπτικό κανάλι της Λευκορωσίας STV.

“Δεν υπάρχει λόγος να το κάνουμε αυτό τώρα στη Λευκορωσία, δεν χρειάζονται μετασχηματισμοί, ιδιαίτερα διοικητικοί” πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, ο Μητροπολίτης Παύλος πρότεινε ότι η Λευκορωσία πρέπει να καταργήσει τον κανονισμό βάσει του οποίου μόνο οι πολίτες της Λευκορωσίας μπορούν να διοριστούν σε ανώτερες θέσεις στην Εκκλησία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων