03/01/2021 03/01/2021 H πρόεδρος της Κομισιόν κα. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφέρθηκε σε έναν εθελοντή από την Θεσσαλονίκη με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα όπου σημείωσε: ” «Η κρίση ήταν σκληρή σε κάποιους Ευρωπαίους – αλλά μπορούμε να βασιστούμε ο ένας στον άλλο. Στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας είναι εθελοντής σε τράπεζα...
03 Ιανουαρίου, 2021 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2021 - 13:10

Η μνεία της Προέδρου της Κομισιόν σε ένα παιδί του “Φάρου του Κόσμου”

Διαδώστε:
Η μνεία της Προέδρου της Κομισιόν σε ένα παιδί του “Φάρου του Κόσμου”

H πρόεδρος της Κομισιόν κα. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφέρθηκε σε έναν εθελοντή από την Θεσσαλονίκη με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα στην ελληνική γλώσσα όπου σημείωσε: ” «Η κρίση ήταν σκληρή σε κάποιους Ευρωπαίους – αλλά μπορούμε να βασιστούμε ο ένας στον άλλο. Στη Θεσσαλονίκη, ο Ηλίας είναι εθελοντής σε τράπεζα τροφίμων. Με την ομάδα του, μαγειρεύει και συσκευάζει γεύματα για οικογένειες που έχουν ανάγκη. Μαζί, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πανδημία». 

Ο εθελοντής που αναφέρθηκε η πρόεδρος της Κομισιόν είναι ένα από τα παιδιά του “Φάρου του κόσμου” του π. Αθηναγόρα Λουκατάρη και της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Ο 24χρονος Ηλίας Γιοβανίδης, ρομά από τον Δενδροπόταμο Θεσαλονίκης αναφέρει σε μήνυμά του: «Ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο της Κομισιόν για την αναγνώριση της προσπάθειάς μας. Αυτή η αναγνώριση μας ωθεί για ακόμη περισσότερα» ενώ μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ αναφέρεται στον π. Αθηναγόρα και σημειώνει:

“Ο πατέρας Αθηναγόρας δεν είναι απλά ένας ιερέας, αλλά ένα πρότυπο για μένα και λειτούργησε και ως πατέρας μου. Με βοήθησε να συνεχίσω το σχολείο και είναι πάντα δίπλα μου. Έτσι κι εγώ, θέλω να βοηθάω όσους έχουν ανάγκη και μαζί με τη γυναίκα μου, η οποία συνεισφέρει στο μαγείρεμα και άλλους εθελοντές του «Φάρου» μοιράζουμε τρόφιμα σε όσους το έχουν ανάγκη».

«Νοιώθω υποχρεωμένος να ανταποδώσω το καλό που μου έκαναν και έχω μάθει να είμαι αλληλέγγυος» δηλώνει ο κ. Γιοβανίδης, ο οποίος μεγάλωσε δίπλα στον πατέρα Αθηναγόρα και πλέον έχει τη δική του οικογένεια με δύο παιδιά.

Σύμφωνα με τον 24χρονο, ο οποίος εργάζεται σε εργοστάσιο, σχεδόν καθημερινά τακτοποιεί τις αποθήκες τροφίμων και αφού βγει το πρόγραμμα διανομής για τους ωφελούμενους, μοιράζει τα τρόφιμα. «Προσπαθώ να συμμετέχω όσο μπορώ και κυρίως τα Σαββατοκύριακα που έχω περισσότερο χρόνο», λέει χαρακτηριστικά. Πάντως, ο ίδιος δηλώνει «άναυδος» που η πρόεδρος της Κομισιόν σχολίασε την πρωτοβουλία του, αλλά θεωρεί ότι «ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει στους συνανθρώπους του και ο εθελοντισμός να γίνει αυτονόητος».

Δείτε την ανάρτηση της Προέδρου της Κομισιόν: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων