25/06/2020 25/06/2020 Συγκινητική είναι η στήριξη του λαού της Αυστραλίας προς το πρόσωπο του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με την αγορά ακινήτου στο Σίδνεϊ.  Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ακριβώς ένα έτος από την ημέρα ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εναντίον του το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει αφυπνίσει την...
25 Ιουνίου, 2020 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 7:56

Η Ομογένεια της Αυστραλίας στέκεται δίπλα στον Ποιμενάρχη της – Μηνύματα ενότητας και στήριξης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Διαδώστε:
Η Ομογένεια της Αυστραλίας στέκεται δίπλα στον Ποιμενάρχη της – Μηνύματα ενότητας και στήριξης προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου

Συγκινητική είναι η στήριξη του λαού της Αυστραλίας προς το πρόσωπο του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου μετά τα δημοσιεύματα σχετικά με την αγορά ακινήτου στο Σίδνεϊ. 

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ακριβώς ένα έτος από την ημέρα ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου και ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει εναντίον του το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως έχει αφυπνίσει την ομογένεια η οποία στηρίζει τον κ. Μακάριο από την πρώτη στιγμή.

Η απάντηση της Αρχιεπισκοπής στις κατηγορίες

Απάντηση στις κατηγορίες που δέχεται το τελευταίο διάστημα αναφορικά με την αγορά ακινήτου στο Σύδνεϋ έδωσε με ανακοίνωσή της η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, επισημαίνοντας ότι «κάποιοι, δίχως να είναι αρμόδιοι και δίχως να έχουν κάποια νομική ευθύνη, ανακινούν το ζήτημα της αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου με σκοπό να θίξουν την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο, γράφοντας επιστολές και προκαλώντας δημοσιεύματα».

Στην ίδια μάλιστα ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι “η διαδικασία της αγοράς είναι καθ’ όλα νόμιμη και δεν υπήρξε καμία επίσημη αντίδραση επ’ αυτής. Το ακίνητο αυτό δεν ανήκει σε ιδιώτη, ούτε στον Αρχιεπίσκοπο, αλλά απολύτως και εξ ολοκλήρου στο ConsolidatedTrust. Δεν εκκρεμεί κανένα δάνειο της Αρχιεπισκοπής σχετικά με τη συγκεκριμένη περιουσία”, ενώ διευκρινίζεται πως “ο Αρχιεπίσκοπος συνεχίζει να διαμένει στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας” διαψεύδοντας απερίφραστα όσους ισχυρίζονται ότι ο Αρχιεπίσκοπος διαμένει στη συγκεκριμένη κατοικία ή ότι έχει δηλώσει ότι θα διαμένει εκεί επισημαίνοντας ότι “μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί τέτοια απόφαση εκ μέρους του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας απαντά για την αγορά ακινήτου

Οι Επιστολές στήριξης

Ανοικτή Επιστολή Δημόσιας Συμπαράστασης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο δημοσίευσε το Ελληνορθόδοξο Κολέγιο Άγιος Ιωάννης από το Πρέστον που ιδρύθηκε το 1972.

«Ο Σεβασμιώτατος δεν έδωσε μόνο την υλική και οικονομική υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής προς το σχολείο, αλλά και όλη την πατρική αγάπη, την ηγετική του ικανότητα και αφοσίωση προς το εκπαιδευτήριο μας, αρετές οι οποίες ήταν διάχυτες και μας ενέπνευσαν όλους κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του στο σχολείο» τονίζεται στην επιστολή, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται πως “από την ημέρα της αφίξεως του, τον Αύγουστο του 2019, το Κολέγιο με τις πατρικές ευλογίες του Αρχιεπισκόπου μας, έχει εισέλθει σε μία πορεία ανανέωσης με έκδηλο τον ενθουσιασμό στα πρόσωπα των μαθητών, του προσωπικού, των γονέων και κηδεμόνων. Το σχολείο έχει πρωτιές σε πάμπολλους τομείς. Η ανανέωση του σχολείου συνεχώς αναγνωρίζεται από την ευρύτερη κοινωνία με έκδηλη τη ραγδαία αύξηση των εγγραφών, ενώ αρκετοί είναι οι μαθητές οι οποίοι είναι στους καταλόγους αναμονής για ορισμένα επίπεδα φοίτησης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Ανοικτή επιστολή στήριξης στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

Τη στήριξή της στο πρόσωπο του Μακαριωτάτου παρέχει με επιστολή της και η Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:

“Στηρίζουμε χωρίς κανέναν ενδοιασμό τον ενάρετο ποιμενάρχη της τοπικής μας Εκκλησίας. Είμαστε δίπλα του χωρίς να μας επηρεάζουν ούτε στο ελάχιστο αυτά που γράφονται και ακούγονται.
Εμπιστευόμαστε απόλυτα το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου ο οποίος ως χρυσός εν χωνευτηρίω υπομένει σιωπηλά τα χτυπήματα που πλήττουν τον ίδιο αλλά και όλο το σώμα της Εκκλησίας. Αδυνατούμε να αποδεχθούμε τα σχόλια που έχουν γίνει με αφορμή την αγορά ακινήτου από το Consolidated Trust της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Διαπιστώνουμε ότι μάλλον η ζηλοφθονία από τη μια και η μισαλλοδοξία από την άλλη είναι η πηγή του κακού. Καλούμε όσους τυχόν έχουν επηρεαστεί από το θόρυβο να επιδείξουν υπομονή και να μην βιαστούν να βγάλουν Συμπεράσματα”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Την πλήρη και αμέριστη υποστήριξη της προς τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο εξέφρασε με ανακοίνωση της η Θεολογική Σχολή του Αποστόλου Ανδρέου υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι:

«Η Θεολογική Σχολή γνωρίζει πολύ καλά ότι πολλοί ισχυρισμοί που κυκλοφορούν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι αναληθείς και αβάσιμοι. Για αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι αυτοί που βρίσκονται πίσω από αυτά τα δημοσιεύματα παρακινούνται αποκλειστικά από ιδιοτελή συμφέροντα, τα οποία διαταράχθηκαν όταν η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε ομόφωνα τον Σεβ. Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο στον θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας».

Στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στέκεται και η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, η οποία με ανακοίνωσή της παίρνει θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει με την αγορά πολυτελούς διαμερίσματος στο Σίδνεϊ από την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

«Οι Έλληνες Πόντιοι της Αυστραλίας ενσωματωμένοι και αδελφωμένοι να επιστρατεύσομεν τις αέναες δυνάμεις μας για να σταθούμε πιστοί φρουροί και υπερασπιστές στην Θεοσεβή διακονία του Αρχιεπισκόπου», τονίζεται στην ανακοίνωση, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται:

«Κάλλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος από την πρώτη ημέρα των ποιμαντορικών του καθηκόντων σκόρπισε διάπλατα τις αρετές του και αγκάλιασε επιδεικτικά με απέριττη αγάπη, στοργή, καλοσύνη, καταδεκτικότητα, σωφροσύνη και προσήλωση το ποίμνιό του. Εντός ολίγου χρόνου από της αφίξεώς του στην Αυστραλία ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε όλες τις Κοινοπολιτείες της Αυστραλίας για να γνωρίσει τον κλήρο και τα ποίμνιά του και να λάβουν και την ευλογία του Ποιμενάρχη τους. Ο Σεβασμιώτατος είναι ακλόνητος Στύλος της Εκκλησίας του Χριστού και Λυχνάρι αείφωτο σε όλην την Ορθοδοξία. Απέδειξε με τα έργα του ότι είναι ένας κραταιός αγωνιστής και υπέρμαχος της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος χάρη στο καθαρό μυαλό και τη μεγάλη μόρφωσή του και τη θερμουργό πίστη του κρατά ανόθευτο το σωστό δόγμα της εκκλησίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μήνυμα ενότητας από τον Αρχιεπίσκοπο 

Μήνυμα ενότητας αλλά και αποφασιστικότητας για το μέλλον της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στέλνει μέσω του CNN Greece o Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας έχει ένα ένδοξο παρελθόν. Κανείς όμως δεν μπορεί να μας εμποδίσει από το να έχουμε και ένα ένδοξο μέλλον. Κοιτάζουμε τον Χριστό και προχωρούμε μπροστά. Όλοι μαζί, κλήρος και λαός, ενωμένοι προχωρούμε με ζήλο, αγάπη και ενθουσιασμό για να δώσουμε τη μαρτυρία μας στην πέμπτη Ήπειρο. Τη μαρτυρία της πίστεως και της πατρίδας μας.»

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας έρχεται σε μία χρονική στιγμή που, όπως δείχνουν ομογενειακά δημοσιεύματα και τοποθετήσεις ομογενειακών συλλόγων, πληθαίνουν οι αντιδράσεις κατά των δημοσιευμάτων σχετικά με επένδυση του μη κερδοσκοπικού trust που διαχειρίζεται την περιουσία της Αρχιεπισκοπής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων