29/03/2019 29/03/2019 Μία πλήρως εξοπλισμένη κλινική όρασης εγκαινιάστηκε στο χωριό Αγουακάτε στην Γουατεμάλα, στα σύνορα με το Μεξικό, στο πλαίσιο της Ορθόδοξης Κλινικής που λειτουργεί στην περιοχή απο το 2015. Το χωριό Αγουακάτε είναι έδρα της πρώτης ορθόδοξης ιατρικής κλινικής στη Γουατεμάλα και ενδεχομένως σε όλη την Κεντρική Αμερική. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του χωριού ασπάστηκαν...
29 Μαρτίου, 2019 - 13:03
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2019 - 13:13

Η Ορθόδοξη Κλινική στην Γουατεμάλα

Διαδώστε:
Η Ορθόδοξη Κλινική στην Γουατεμάλα

Μία πλήρως εξοπλισμένη κλινική όρασης εγκαινιάστηκε στο χωριό Αγουακάτε στην Γουατεμάλα, στα σύνορα με το Μεξικό, στο πλαίσιο της Ορθόδοξης Κλινικής που λειτουργεί στην περιοχή απο το 2015.

Το χωριό Αγουακάτε είναι έδρα της πρώτης ορθόδοξης ιατρικής κλινικής στη Γουατεμάλα και ενδεχομένως σε όλη την Κεντρική Αμερική. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους του χωριού ασπάστηκαν την Ορθόδοξη Πίστη το 2010, μαζί με περισσότερες από 100 άλλες κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα.

Με ομάδα εθελοντών από το Πίτσμπουργκ, και εθελοντές συνεργάστηκαν για την δημιουργία του οφθαλμολογικού κέντρου. Η ομάδα του Πίτσμπουργκ έφερε μαζί της 1300 ζευγάρια γυαλιών μυωπίας, 300 ζευγάρια γυαλιών ανάγνωσης και ένα προηγμένο μηχάνημα εξέτασης οφθαλμών.

Οι άνθρωποι του χωριού συρρέουν στην κλινική και πολλοί από αυτούς δεν είχαν ξανακάνει οφθαλμολογική εξέταση και δεν είχαν ξαναφορέσει γυαλιά.

Ένας άνδρας ήταν πολύ χαρούμενος που είδε “τόσα πολλά χρώματα”, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα είπε στην κλινική ότι τελικά θα μπορούσε να διαβάσει ξανά τη Βίβλο της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων