22/12/2019 23/12/2019 Από άκρη ως άκρη η οικουμένη θα εορτάσει τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Οι Προκαθήμενοι και Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, στέλνουν το δικό τους μήνυμα  ελπίδας και αγάπης προς τον Ορθόδοξο κόσμο. Οικουμενικός Πατριάρχης: “Η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού” «Οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Εκκλησία δεν είναι σωματείον χριστιανών αλλά «Σώμα Χριστού» αναφέρει με...
22 Δεκεμβρίου, 2019 - 18:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2019 - 1:55

Η Ορθοδοξία σε λίγες μέρες εορτάζει τη Γέννηση του Θεανθρώπου – Μηνύματα ελπίδας από τους Προκαθημένους των Εκκλησιών

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία σε λίγες μέρες εορτάζει τη Γέννηση του Θεανθρώπου – Μηνύματα ελπίδας από τους Προκαθημένους των Εκκλησιών

Από άκρη ως άκρη η οικουμένη θα εορτάσει τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Οι Προκαθήμενοι και Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου, στέλνουν το δικό τους μήνυμα  ελπίδας και αγάπης προς τον Ορθόδοξο κόσμο.

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Η Εκκλησία είναι σώμα Χριστού”

«Οι νέοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η Εκκλησία δεν είναι σωματείον χριστιανών αλλά «Σώμα Χριστού» αναφέρει με έμφαση, μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τονίζοντας σε άλλο σημείο πως:

“Ἀποβλέπομεν εις την ανάπτυξιν μιας «διαλεγομένης Ποιμαντικής» με φαντασίαν και όραμα, με ακλόνητον πιστιν εις την αείρυτον χάριν του Θεού και με εμπιστοσύνην εις την δύναμιν της ελευθερίας του ανθρώπου. Η προσωποκεντρική αυτή Ποιμαντική οφείλει να στρέφη τους νέους από το «ζητεῖν τά ἑαυτῶν» και το «ἑαυτοῖς ἀρέσκειν», εις την «οὐ ζητοῦσαν τά ἑαυτῆς» αγάπην και εις το «ἀρέσκειν Θεῷ», από τα «ἀγαθά» εἰς τό «Ἀγαθόν», από το «πολλῶν δεῖσθαι» εις το «εν, οὗ ἐστι χρεία», συμβάλλουσα εις την ανάδειξιν τῶν χαρισμάτων εκάστου εξ αυτών. Ο αληθώς ελεύθερος εαυτός γεννάται δια της προσφοράς του εαυτού μας”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Η κλήση στην αγάπη του Χριστού δεν είναι μια απλή λέξη”

Η κλήση της αγάπης του Χριστού δεν είναι μια απλή λέξη τονίζει στο φετινό του μήνυμα για τα Χριστούγεννα, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας συμπληρώνει πως η κλήση αυτή είναι «απόκριση αιωνιότητας, μια και ο Θεός δεν μας έπλασε για τη γη, αλλά για τον ουρανό. Ο Χριστός, που σήμερα γεννάται, ανανεώνει και πάλι τη φιλάνθρωπη δέσμευσή Του να παραμείνει στο πλευρό μας και να αρδεύει το γεώργιο της καρδιάς μας με την αγάπη Του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πατριάρχης Ιεροσολύμων: “Το μυστήριος της ενανθρωπήσεως αγιάζει τα μέλη της Εκκλησίας”

“Την απαρχήν ταύτην των μυστηρίων του Χριστού παρέλαβε από τούς αυτόπτας και αυτηκόους μάρτυρας αυτού και διατηρεί ανά τούς αιώνας η Εκκλησία. Δια του μυστηρίου τούτου διαπαιδαγωγεί, διαπλάσσει, ειρηνοποεί, ζωοποιεί και αγιάζει τα μέλη της. Τούτο διακηρύσσει τοις εγγύς και τοις μακράν έως των περάτων της οικουμένης” σημειώνει μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Σιωνίτδος Εκκλησίας κ.κ. Θεόφιλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών: “Ας μην παραμείνει το Σπήλαιο ευτελές”

Στις καθημερινές «τραγωδίες μικρής και μεγάλης κλίμακας» αναφέρεται στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προσθέτοντας ότι κοινός παράγοντας σε αυτές είναι ο «εγωισμός και η αλαζονεία»

«Πόλεμοι, τυραννικά καθεστώτα, αδικία, ανισότητα και πόνος, όλη αυτή η αρχαία κληρονομιά της ανθρωπότητας κάνει καθημερινά αισθητή την παρουσία της. Ο ανθρώπινος ναρκισσισμός προσβλέπει σε έναν παντοδύναμο μετα-άνθρωπο, σε μία αχαλίνωτη βούληση που περιφρονεί ακόμα και τη φυσική τάξη των πραγμάτων, προσβάλλοντας τη δημιουργία του Θεού.

«Και με όλα αυτά οι στρατιές των ξεριζωμένων και εξαπατημένων ανθρώπων που μετακινούνται αναζητώντας ελπίδα. Μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσά τους και ασυνόδευτα παιδιά, γίνονται πρόβλημα και κρίση για όλους μας, αποδιοργανώνοντας και διακινδυνεύοντας τη ζωή τους, θύματα οι ίδιοι των συμφερόντων και των ισχυρών της γης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Να μετέχουμε στη συμφιλίωση παροτρύνει ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας 

«Σε μία εποχή που διαιρέσεις, εντάσεις και συγκρούσεις ταλαιπωρούν τον κόσμο μας, θα εορτάσουμε τα Χριστούγεννα πιο ουσιαστικά εάν μετέχουμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, σε προσπάθειες συμφιλιώσεως στο άμεσο περιβάλλον μας, στον επαγγελματικό, κοινωνικό, εκκλησιαστικό και πολιτικό βίο. Για να συντελούμε στη συμφιλίωση είναι ανάγκη να έχουμε συμφιλιωθεί με τον εαυτό μας -με τη συνείδησή μας, με τις δυνατότητές μας, τα όριά μας- με τον προορισμό της ζωής μας», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

 

Μηνύματα Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου

 

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: “Χρειαζόμαστε το φως της Γεννήσεως” 

«Σήμερα ο κόσμος μας χρειάζεται το φως της γεννήσεως του Χριστού να λάμψει επί του σκότους. Ο κόσμος μας χρειάζεται να δει ότι ο ουρανός και η γη έχουν ενωθεί εν Χριστω, προσφέροντας σέ όλους τη χάρη του Θεού, τη σωτηρία και τον αληθινό σκοπό της υπάρξεως και του προορισμού μας» αναφέρει με έμφαση και, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ 

Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας: “Αγαπήστε μόνο τον Χριστό και τις ψυχές των ανθρώπων”

«Ο Χριστός έγινε άνθρωπος, για να έχουμε τη δυνατότητα να στηριχτούμε στην αλήθεια και στο φως», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

«Σας παρακαλώ θερμώς να κατευθύνετε την αγάπη σας και τη μέριμνά σας προς το Χριστό και τον πλησίον», επισημαίνει με έμφαση, απευθυνόμενος στους πιστούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας: “Αυτός είναι ο Χριστός, ο οποίος γεννάται για τη σωτηρία του κόσμου”

«Αυτός είναι ο Χριστός, ο οποίος γεννάται για τη σωτηρία του κόσμου. Και ενώ γεννήθηκε σε μια ιδιαίτερη στιγμή του χρόνου, πρέπει να γεννηθεί και στις καρδιές όλων των άνθρώπων και να μη περιορισθεί από χρόνο, χόρο και τόπο. Ήλθε να πληρώσει το κενό της ματαιότητος και να μεταμορφώσει την πάσχουσα ψυχή σε μιά όαση γαλήνης» αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στο μήνυμα του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Αρχιεπίσκοπος Καναδά: “Κάθε αδικοχαμένος είναι και ένας μικρός Χριστός”

Ιδιαίτερη έμφαση σε όσους μαρτυρούν ή διώκονται για την αγάπη του Χριστού, δίνει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος. “Κάθε αδικοσκοτωμένος είναι και ένας μικρός Χριστός. Δέκα τέσσερις χιλιάδες (14.000) αθώα παιδιά έσφαξε ο Ηρώδης. Δέκα τρία εκατομμύρια (13.000.000) χριστιανούς έστειλε στο μαρτύριο η ειδωλολατρική ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Εκατό χιλιάδες (100.000) χριστιανοί σκοτώνονται κάθε χρόνο, σήμερα. Διώχθηκε και διώκεται ο Χριστός” αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Το Μήνυμα των Χριστουγέννων από την άλλη άκρη της.. γης

«Πριν από την επι γης Γέννηση του Κυρίου μας, ο ταλαίπωρος άνθρωπος ήταν έρμαιο της ύλης και του χρόνου. Τα πάντα ξεκινούσαν από το εγώ, το εδώ και το τώρα. Σκοπός της ζωής του ήταν μόνο το αισθητό και το εφήμερο» αναφέρει με έμφαση, από την άλλη άκρη της… γης, ο Μητροπολίτης Νέας Ζηλανδίας κ. Μύρων με αφορμή την επερχόμενη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων που σηματοδοτεί την ρηξικέλευθη αλλαγή στην ιστορία της ανθρωπότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μητροπολίτης Σουηδίας: “Να ακολουθήσουμε τα σημάδια του ουρανού”

«Όπως και οι Μάγοι, 2000 χρόνια πριν, έτσι κι εμείς καλούμαστε, να αφήσουμε την ασφάλεια και τη σιγουριά όσων βιώνουμε και ν᾽ ακολουθήσουμε, μέσα από τις προκλήσεις και τον προσωπικό μας αγώνα, τα σημάδια του ουρανού και να οδηγήσουμε την ύπαρξή μας, να προσκυνήσει το μικρό Χριστό» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας Κλεόπας με αφορμή την επερχόμενη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

Μητροπολίτης Βελγίου: “Ας σκεφτούμε τους ανθρώπους που υποφέρουν στον κόσμο”

«Ας σκεφτούμε, μέσα στην μεγάλη μας γιορτινή χαρά, τους ανθρώπους που υποφέρουν στον κόσμο, ιδίως στις χώρες που έχουν πόλεμο και προβλήματα, κι ας προσευχηθούμε στον Κύριο, τον Βασιλέα της Ειρήνης, να τους ειρηνεύση με την άνωθεν ειρήνη», αναφέρει χαρακτηριστικά και, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας με αφορμή την επερχόμενη μεγάλη εορτή των Χριστουγέννων που άλλαξε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων