06/08/2020 06/08/2020 Τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία επαναβεβαίωσαν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνελίεφ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Διοικητήριο. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα του θρησκευτικού τουρισμού. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το Άγιον...
06 Αυγούστου, 2020 - 14:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2020 - 14:02

Η Ορθοδοξία συνδέει Ελλάδα και Βουλγαρία

Διαδώστε:
Η Ορθοδοξία συνδέει Ελλάδα και Βουλγαρία

Τις παραδοσιακές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία επαναβεβαίωσαν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνελίεφ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Διοικητήριο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα του θρησκευτικού τουρισμού. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας έχει επισκεφθεί αρκετές φορές το Άγιον Όρος, στο οποίο, το περασμένο Σάββατο ξεναγήθηκαν μαζί με τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, και σήμερα ο κ. Καράογλου τού χάρισε δύο τόμους με την ιστορία της μοναστικής πολιτείας του Άθω.

Ο κ. Καράογλου τον αποκάλεσε «πραγματικό φίλο της Ελλάδας», ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλγαρίας χαρακτήρισε την Ελλάδα «σπίτι» του, δήλωσε ότι αγαπά τη χώρα μας και θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να έχει ένα λαμπρό μέλλον.

Μάλιστα, ο κ. Πλεβνελίεφ έχει αγοράσει σπίτι στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής, όπου περνάει τα καλοκαίρια του και το περασμένο Σάββατο ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Δήμου Αριστοτέλη, στη διάρκεια της παρουσίασης του Βαλκανικού Κέντρου Συνεργασίας για τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό, στην οποία συμμετείχε.

«Ο κ. Πλεβνελίεφ και όσο ήταν πρόεδρος της Βουλγαρίας ήταν, είναι και παραμένει στρατηγικός σύμμαχος της Ελλάδας και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, που, ούτως ή άλλως είναι σε πολύ καλό επίπεδο», δήλωσε ο κ. Καράογλου και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό.

Όπως είπε, μέσα στον Σεπτέμβριο, αντιπροσωπεία από την Ελλάδα θα επισκεφθεί τη Σόφια για να πάρει τις εμπειρίες από το Τεχνολογικό Πάρκο που λειτουργεί στη Σόφια, προκειμένου να αξιοποιηθούν στη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς στη Θεσσαλονίκη «Thess INTEC».

Ο κ. Πλεβνελίεφ είπε ότι η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή κυβέρνηση, με «ανοιχτό μυαλό», η Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη πόλη και μέσα από τη συνεργασία, οι δύο χώρες μπορούν να εξασφαλίσουν ένα περιβάλλον ελκυστικό για την προσέλκυση μεγάλων ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας. Μαζί, Ελλάδα και Βουλγαρία, μπορούν να το καταφέρουν αυτό, επισήμανε.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προοπτική εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων καθώς και η ανάπτυξη κοινών δράσεων στους τομείς της εκπαίδευσης και του τουρισμού.

Στη διάρκεια της συνάντησης επισήμαναν την ανάγκη η Ελλάδα και η Βουλγαρία να συνεχίσουν να αποτελούν πρότυπο αγαστής συνεργασίας και παράγοντα σταθερότητας στη Ν Α Ευρώπη.

Παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας του Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρόδρομος Μαυρόπουλος.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων