08/03/2021 08/03/2021 Ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού και κάθε αρμόδιο στέλνει ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης, βγάζοντας κραυγή αγωνίας για βοήθεια και άμεση επέμβαση για μια εκκλησία της Παναγίας μας, που πνίγεται από τους ρύπους και τα σκουπίδια… Διαβάστε τι γράφει: Η Παναγία η Μουσταπίδαινα ζητάει επειγόντως βοήθεια. Εκεί στις όχθες του Κηφισού μια Παναγιά αιμορραγεί, πνίγεται...
08 Μαρτίου, 2021 - 22:46
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2021 - 22:48

Η Παναγία η Μουσταπίδαινα ζητάει επειγόντως βοήθεια!

Διαδώστε:
Η Παναγία η Μουσταπίδαινα ζητάει επειγόντως βοήθεια!

Ανοιχτή επιστολή προς την Υπουργό Πολιτισμού και κάθε αρμόδιο στέλνει ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης, βγάζοντας κραυγή αγωνίας για βοήθεια και άμεση επέμβαση για μια εκκλησία της Παναγίας μας, που πνίγεται από τους ρύπους και τα σκουπίδια…

Διαβάστε τι γράφει:

Η Παναγία η Μουσταπίδαινα ζητάει επειγόντως βοήθεια.
Εκεί στις όχθες του Κηφισού μια Παναγιά αιμορραγεί, πνίγεται από τους ρύπους και τα σκουπίδια, ζητώντας απεγνωσμένα βοήθεια. Αν δεν μπορείτε τώρα να την αναστηλώσετε, τουλάχιστον διατηρήστε τη καθαρή. Δεν είναι παράκληση είναι απαίτηση κάθε Πολίτη, που πονά για την ιστορία και τα θρησκευτικά Μνημεία αυτού του Τόπου.

Σημαντικές πληροφορίες για το εκκλησάκι και το παράξενο προσωνύμιο του μας δίνει ο ιστοριοδίφης Δημήτρης Καμπούρογλου, που αναφέρει την ύπαρξη εγγράφου του 1788, με αναφορά στο εκκλησάκι που τιμάται στο όνομα της Παναγίας και γιόρταζε με μεγάλο πανηγύρι στη γιορτή των Εισοδίων και της Ζωοδόχου Πηγής, καθώς και στην οικογένεια Μουσταπίδη, περιβολάρηδων της περιοχής και ιδιοκτητών της εκκλησίας απ’ όπου προήλθε και η ονομασία Μουσταπίδαινα. Η ξεχασμένη Παναγία, που προσπαθεί ν΄ ανασάνει ανάμεσα σε βιομηχανίες και εργοστάσια της περιοχής του Ελαιώνος στην οδό Κηφισού 18 και Δράκοντος, είναι ιδιόκτητη, διατηρητέο μνημείο, ανήκει στον Δήμο Περιστερίου και την ευθύνη για την τύχη του έχει η Εφορία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής.

Όπως μου κατήγγειλαν εργαζόμενοι στη περιοχή δεν τους επιτρέπεται ούτε ο απλός καθαρισμός του Ναού χωρίς την άδεια της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας. Υπάρχουν νομικές ευθύνες αλλά πρωτίστως ηθικές. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να καταστρέφει με την αδιαφορία του την Ιστορία και τον Πολιτισμό αυτού του πονεμένου Λαού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων