06/03/2020 06/03/2020 “Είχα αποφασίσει να πάω στην Πόλη και να προσκυνήσω στην Αγιά Σοφιά την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Αλλά δεν θα πάω. Η Παναγία ξέρει. Καταλαβαίνει. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του”. Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ένας από τους δεκάδες προσκυνητές που ακύρωσαν το ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη, μετά τα τραγικά επεισόδια που διαδραματίζονται στον...
06 Μαρτίου, 2020 - 8:03
Τελευταία ενημέρωση: 06/03/2020 - 8:04

“Η Παναγία καταλαβαίνει γιατί δεν θα πάω στην Πόλη”- Ακυρώνουν οι Έλληνες τα ταξίδια στην Τουρκία – Έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο

Διαδώστε:
“Η Παναγία καταλαβαίνει γιατί δεν θα πάω στην Πόλη”- Ακυρώνουν οι Έλληνες τα ταξίδια στην Τουρκία – Έκρυθμη η κατάσταση στον Έβρο

“Είχα αποφασίσει να πάω στην Πόλη και να προσκυνήσω στην Αγιά Σοφιά την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Αλλά δεν θα πάω. Η Παναγία ξέρει. Καταλαβαίνει. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του”. Αυτό δήλωσε στο πρακτορείο Ορθοδοξία ένας από τους δεκάδες προσκυνητές που ακύρωσαν το ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη, μετά τα τραγικά επεισόδια που διαδραματίζονται στον Έβρο και την προκλητική στάση της Τουρκίας.
Σύλλογοι από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και Μικρασιάτες από όλη τη χώρα ακυρώνουν ο ένας μετά τον άλλον προγραμματισμένες εκδρομές στην γείτονα, όχι μόνο εξαιτίας του φόβου για τον κορωνοϊό, αλλά κυρίως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή που πραγματοποιείται στα σύνορά μας.

«Οι ακυρώσεις κρατήσεων για εκδρομές προς την Τουρκία αγγίζουν το 50%» εξηγεί στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Βύρων Θεολόγης, υπογραμμίζοντας πως αν η ένταση στα σύνορα της χώρας εκτονωθεί, τότε εκτιμά πως η εικόνα θα αντιστραφεί.

«Είναι λογικό να υπάρχουν ακυρώσεις. Ποιος τουρίστας δεν θα αναρωτιόταν, αν ήταν επάνω σε ένα λεωφορείο και έβλεπε την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, ‘που πάω;’» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Θεολόγης, ο οποίος ωστόσο επισημαίνει πως πρέπει όλοι να επιδείξουμε ψυχραιμία. «Η ένταση στα σύνορα της χώρας και η εξάπλωση του κορωνοϊού, συνέπεσαν στην περίοδο των προκρατήσεων. Αυτό είναι που μας προβληματίζει ιδιαίτερα» σημειώνει ο κ. Θεολόγης.

Η σοβαρή κατάσταση στον Εβρο και τα Ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς και η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκικής κυβέρνησης, οδηγούν τον έναν μετά τον άλλον τους Μικρασιατικούς Συλλόγους να ακυρώσουν τις προγραμματισμένες εκδρομές τους.
Όπως γράφει ο mikrasiatis.gr αρκετοί Σύλλογοι που ήταν προγραμματισμένο να συμμετάσχουν στις ετήσιες εορταστικές εκδηλώσεις του Ζωγράφειου Λυκείου στην Κωνσταντινούπολη ματαιώνουν το ταξίδι τους. Την ίδια απόφαση πήραν και οι Σύλλογοι Μικρασιατών Νέου Ψυχικού, Σύλλογος Μικρασιατών Αιγάλεω Σύλλογος Μικρασιατών Πεύκης Λυκόβρυσης και Σύλλογος Μικρασιατών Ερμούπολης Σύρου που ήταν προγραμματισμένο να μεταβούν στις 8 Μαρτίου στη Σμύρνη για τον εορτασμό της Ημέρας της Ορθοδοξίας και είχαν προγραμματίσει εκδρομή σε Σμύρνη – Φώκαια – Έφεσσο – Κιτκιντζέ – Τσεσμέ – Αττάλεια.

Αϊβαλί

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το χθεσινό πρωινό δρομολόγιο του πλοίου της γραμμής Μυτιλήνη – Αϊβαλί πραγματοποιήθηκε με μόλις δυο Έλληνες επιβάτες και 16 αλλοδαπούς.

Πρόκειται για το δρομολόγιο το οποίο μετέφερε κάθε Πέμπτη εκατοντάδες Μυτιληνιούς οι οποίοι μετέβαιναν για ψώνια στο παραδοσιακό παζάρι της Πέμπτης στην απέναντι από τη Μυτιλήνη μικρασιατική τουρκική πόλη.

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Τεταμένο παραμένει το κλίμα για μία ακόμη ημέρα στην περιοχή του Έβρου στα ελληνοτουρκικά σύνορα όπου πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν να προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα.
Το 12ωρο από τις 06:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Έβρου:
Συνελήφθησαν 11 άτομα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από το Αφγανιστάν.
Εμποδίστηκαν 4.600 απόπειρες παράνομης εισόδου στην ελληνική επικράτεια

Για τις 4,5 ημέρες από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης τα σωρευτικά δεδομένα είναι τα ακόλουθα:

Έχει αποτραπεί η παράνομη είσοδος στη χώρα σε 32.423 περιπτώσεις
Έχουν συλληφθεί 231 άτομα

Επεκτείνουν τον φράκτη

Την επέκταση του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει γίνει ο σχεδιασμός για επέκταση κατά 10-15 τουλάχιστον χιλιόμετρα, από το σύνολο των 220 χιλιομέτρων που είναι τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.
Υπενθυμίζεται ότι ο φράχτης είχε κατασκευαστεί τη διετία 2010 – 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι εργασίες θα ολοκληρωθούν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων