08/07/2022 08/07/2022 Την καταδίκη από μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των συνεχιζόμενων παραβιάσεων από την Τουρκία των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 (1984) και 789 (1992) για την Αμμόχωστο, επανέλαβε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα σε απαντητική της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, η...
08 Ιουλίου, 2022 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2022 - 16:22

Η Πρόεδρος της Ευρωβουλής καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Διαδώστε:
Η Πρόεδρος της Ευρωβουλής καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Την καταδίκη από μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου των συνεχιζόμενων παραβιάσεων από την Τουρκία των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 (1984) και 789 (1992) για την Αμμόχωστο, επανέλαβε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα σε απαντητική της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Μάριου Πελεκάνου, η Πρόεδρος Μέτσολα συμμερίζεται την άποψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Κύπρου, ότι οι τουρκικές προκλήσεις στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων υπονομεύουν τις προσπάθειες οικοδόμησης εμπιστοσύνης, όπως και τις προοπτικές επανέναρξης των συνομιλιών με στόχο την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος.

Όπως αναφέρει η γραπτή δήλωση, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιδοκιμάζει, επίσης, τις προτάσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και συμφωνεί πως αυτά, πέραν από τα οφέλη για Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους, θα μπορούσαν να προετοιμάσουν το έδαφος για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των αρχών και αξιών στις οποίες εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Η Κυπριακή Κυβέρνηση θα ήθελε και δημόσια να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς την Πρόεδρο Μέτσολα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τις θέσεις αρχής που υποστηρίζουν σε σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Λευκωσία για επαναδρομολόγηση της διαδικασίας προς την κατεύθυνση επίτευξης μίας διαρκούς και βιώσιμης διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος και την επανένωση της Κύπρου”, καταλήγει η δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων