14/06/2020 14/06/2020 Λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο απέμεινε για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν αύριο 15 Ιουνίου, με τους διαγωνιζόμενους να καλούνται να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Του Νικόλαου Ζαΐμη Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για ακόμη ένα λόγο, καθώς οι υποψήφιοι βίωσαν την εκτροπή από την κανονικότητα εξαιτίας του covid-19, τροποποιώντας την...
14 Ιουνίου, 2020 - 9:12
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2020 - 14:54

Η προσευχή της Εκκλησίας και τα μηνύματα αισιοδοξίας προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων

Διαδώστε:
Η προσευχή της Εκκλησίας και τα μηνύματα αισιοδοξίας προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές των Πανελληνίων Εξετάσεων

Λιγότερο από ένα εικοσιτετράωρο απέμεινε για την έναρξη των Πανελλαδικών εξετάσεων, οι οποίες ξεκινούν αύριο 15 Ιουνίου, με τους διαγωνιζόμενους να καλούνται να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη για ακόμη ένα λόγο, καθώς οι υποψήφιοι βίωσαν την εκτροπή από την κανονικότητα εξαιτίας του covid-19, τροποποιώντας την καθημερινότητα τους για λίγους μήνες. Ωστόσο η έκβαση της πανδημίας στη χώρα μας δεν απέτρεψε τελικά τη διεξαγωγή των εξετάσεων,που μπορεί να μην κρίνουν άμεσα το μέλλον τους, αποτελεί όμως την κορύφωση των μαθητικών τους χρόνων.

Η ευχή της Εκκλησίας

Την αγωνία και τις προσπάθειες των παιδιών πάντα σε αυτή τη δοκιμασία συμμερίζεται και η Εκκλησία η οποία μέσα από τη λατρευτική της ζωή δέεται υπέρ των δοκιμαζομένων μαθητών με Ιερές Παρακλήσεις, Θείες Λειτουργίες και ειδικές ευχές, όπως αυτή που έχει συντάξει ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, η οποία αναφέρει:

Δεσπότα Κύριε Ιησού Χριστέ, Υιέ και Λόγε του Πατρός, η αυτοσοφία και πάσης συνέσεως χορηγός, Ο Το Πανάγιον Σού Πνεύμα καταπέμψας πλουσιοδώρως επί τους Σούς αγίους αποστόλους και μαθητάς και εξ ‘αγραμμάτων αλιέων , θεολόγους και κοσμοκήρυκας σοφωτάτους αναδείξας . Αυτός Φιλάνθρωπε, κατάπεμψον και επί τον – την δούλον-ην …….(το όνομα του μαθητού) την φωτιστικήν ακτίνα του Πνεύματός σου, εις εύκολον μεν κατανόησιν των αναγινωσκομένων, εις καρποφορίαν δε ψυχωφελούς γνώσεως, προόδου , αληθείας και ευοδόσεως εις τας προκειμένας εξετάσεις, ίνα πορευόμενοι εν τω φωτί των εντολών Σου, δοξάζομεν διά παντός, ψυχή και σώματι,το πανάγιον και προσκυνητόν Όνομά Σου συν τω Πατρί και τω Αγίω Πνεύματι. Αμήν. Σόφισον Χριστέ, αοράτως τας νεάνιδας, και τους νέους ταίς βολαίς ενεργειών, της σοφίας Σου, Χριστέ, κατά την έτασιν. Πρόθυμον σπουδήν,προς μελέτην και εμπέδωσιν των ποικίλων μαθημάτων Ιησού τοις παιδίοις αφειδώς επιχορήγησον. Η πάσα νεολαία, προσδοκά Χριστέ μου, επιτυχίας κομίσαι ωφέλειαν, εκ των ποικίλων αγώνων , αυτής τη ρώμη σου. Λαλήσαι εις τα ώτα, μαθητών και νέων, τα ακριβή και τα άριστα Παναγνέ, κατά την ώραν αιτούμεν,των εξετάσεων. Πάνσοφε Χριστέ μου Ιησού, η πηγή της όντως σοφίας, φώτισον δεόμεθα, ταίς ενεργείαις σου, όπως έχωσιν άπαντες,εν τη εξετάσει, νούν οξύν και γρήγορον, εις το συγγράψασθε, πάσας τας ορθάς αποκρίσεις,εν ταίς ερωτήσεσι Σώτερ, ταίς υποκειμέναις αυτοίς πάντοτε.

Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου

Μήνυμα προς τους διαγωνιζόμενους στις πανελλαδικές μαθητές απέστειλε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.  «Όλοι μας σκεπτόμαστε με αγάπη και προσευχόμαστε με θέρμη για τους μαθητές και τις μαθήτριες που πρόκειται να διαγωνισθούν στις εξετάσεις αυτές», αναφέρει αρχικά ο Μακαριώτατος, ενώ τονίζει την ιδιαιτερότητα της φετινής χρονιάς στην οποία οι μαθητές, όπως αναφέρει, είχαν να αντιμετωπίσουν «και την παγκόσμια απειλή της γνωστής πανδημίας που ενέσκηψε, οδηγώντας όλους μας σε διαφορετικές συνήθειες και νέο τρόπο ζωής, σε σκέψεις και προβληματισμούς».

«Στη ζωή διαρκώς, καθημερινά θα έλεγα, δίνουμε εξετάσεις. Και η εμπειρία μας διαβεβαιώνει ότι κάθε αποτέλεσμα, καλό ή όχι, μας χαρίζει γνώση και ωριμότητα», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο του μηνύματος, ενώ τέλος εύχεται «ενώνω με αγάπη τις προσευχές μου και σας εύχομαι το φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, ώστε οπλισμένοι με θάρρος, υπομονή και ψυχραιμία να πετύχετε τους στόχους σας και να επιβραβευθούν οι κόποι σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

“Ολόκληρη η ζωή του ανθρώπου, είναι γεμάτη από κάθε λογής εξετάσεις”

“Κοντά σας σε αυτές τις ιδιαίτερες και απαιτητικές ημέρες είμεθα όλοι, οι γονείς, οι δάσκαλοί σας αλλά και η Εκκλησία, η φιλόστοργη πνευματική μητέρα όλων μας. Όλοι μας προσευχόμαστε για σας, ώστε ο φωτοδότης Χριστός να στεφανώσει με επιτυχία την προσπάθειά σας, να βοηθήσει τον καθένα και την καθεμία να ανταποκριθεί επιτυχώς στις απαιτήσεις αυτής της δοκιμασίας, δικαιώνοντας έτσι τους κόπους σας και τα όνειρά σας”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, ενώ υπογραμμίζει στους μαθητές πως “ολόκληρη η ζωή του ανθρώπου, είναι γεμάτη από κάθε λογής εξετάσεις. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο ο άνθρωπος να έχει στην ζωή του πίστη, υπομονή, μεθοδικότητα, όραμα και επιμονή. Αυτές οι εξετάσεις έχουν την αξία τους, αλλά ούτε με αυτές αρχίζει, ούτε και τελειώνει ο αγώνας για πρόοδο και επιτυχία. Γι’ αυτό, χωρίς να απολυτοποιείτε αυτό το στάδιο της ζωής σας, γεγονός που θα σας γεμίσει άγχος, άγωνισθείτε με μεθοδικότητα και υψηλό φρόνημα να κατακτήσετε τα όνειρά σας”.

“Αρχίζουμε από τα εύκολα για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα”

Στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ Λυκείου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας απέστειλε μήνυμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος στο οποίο τους εύχεται επιτυχία στις  εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Ο Σεβασμιώτατος τους τόνισε ότι «Οι εξετάσεις αυτές είναι πιο εύκολες σχετικά με τις εξετάσεις στη ζωή μας. Αρχίζουμε από τα εύκολα, για να αντιμετωπίσουμε και τα πιο δύσκολα πράγματα στη ζωή μας». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ

“Με δυνατή πίστη στον Κύριό μας θα κερδίσετε κι αυτόν τον αγώνα”

Μήνυμα προς τους μαθητές απέστειλε και ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, σημειώνοντας πως: “Είμαι σε θέση να κατανοήσω όλες τις ελπίδες σας, τις μεγάλες προσδοκίες σας, τα πιο αισιόδοξα και φιλόδοξα οράματά σας για ένα πιο λαμπρό, επιτυχημένο και δημιουργικό μέλλον που επιθυμείτε να έρθει στη ζωή σας και συμμερίζομαι την λαχτάρα και την γλυκιά αγωνία σας”.

Παράλληλα, υπενθυμίζει στους μαθητές ότι “σε αυτήν την κοπιώδη διαδικασία, στην οποία θα υποβληθείτε, εκτός από την μελέτη όλης της σχολικής χρονιάς είναι απαραίτητη και η επίκληση της θείας Χάρης για τον φωτισμό και την επιτυχία σας. Με εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, ψυχραιμία, σύνεση και δυνατή πίστη στον Κύριό μας θα κερδίσετε κι αυτόν τον αγώνα! Και να θυμάσθε πάντα στη ζωή σας: «Τὰ ἀδύνατα παρὰ ἀνθρώποις δυνατὰ παρὰ τῷ Θεῷ ἐστίν» (Λκ. 18, 27)”.

“Πιστέψτε στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο Θεό”

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας τέλεσε την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ  Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο υπέρ φωτισμού και ενίσχυσης των μαθητών που θα εξεταστούν στις επικείμενες πανελλήνιες εξετάσεις.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τη σημασία που έχει η προσευχή στη ζωή μας, το πώς ο Θεός ικανοποιεί τα αιτήματα μας με την πρεσβεία της Κυρίας Θεοτόκου και με πολλή αγάπη απευθύνθηκε στα πρόσωπα των μαθητών, τους οποίους παρακάλεσε να τους διακρίνει η εμπιστοσύνη στην προσπάθεια τους, η ψυχραιμία αλλά και η προσδοκία της επίτευξης του στόχου τους.  Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως δόθηκε ως ευλογία εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας, ένα στυλό και ένα CD με το κείμενο της Καινής Διαθήκης.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος στο μήνυμά του για τους μαθητές που θα εξεταστούν μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων αναφέρει χαρακτηριστικά «Σας λέω μόνο ότι οι εξετάσεις αυτές δεν αποτελούν, παρά μία ακόμη μικρή δοκιμασία στη ζωή σας. Μία ευκαιρία για την οποία αξίζει να προσπαθήσετε. Μια ενδεχόμενη αποτυχία ωστόσο, δεν σημαίνει ότι αποτύχατε στη ζωή. Μην φοβάσθε. Τίποτε μην σας τρομάζει. Το μέλλον είναι δικό σας. Ο κόσμος είναι δικός σας. Κάντε τον καλύτερο…Πιστέψτε στον εαυτό σας και εμπιστευτείτε τη ζωή σας στο Θεό. Αυτός ξέρει τι είναι καλύτερο για εσάς”.

Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου: “Εσείς είστε η ελπίδα της Πατρίδας μας για το μέλλον” 

“Συνεχίστε την πορεία της ζωής με πίστη στον Θεό και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας και μην επιτρέψετε στις δυσκολίες, και ιδιαίτερα σε αυτές που όλοι αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο καιρό, να σας επηρεάσουν. Μην χάσετε το θάρρος και τη μαχητικότητά σας!”, αναφέρει στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει:

“Εσείς είστε η ελπίδα της Πατρίδας μας για το μέλλον και νιώθουμε όλοι, οι γονείς σας, οι εκπαιδευτικοί σας και η τοπική σας Εκκλησία, ότι θα προχωρήσετε με πίστη για να ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο και θα αποφύγετε τα λάθη που κάναμε εμείς οι μεγαλύτεροι. Φέτος, που οι συνθήκες δεν επιτρέπουν να προσευχηθούμε όλοι μαζί, ψάλλοντας την καθιερωμένη Παράκληση προς την Παναγία μας, προσεύχομαι ο Χριστός να δυναμώνει εσάς και τις οικογένειές σας και εύχομαι να έχετε πάντοτε δίπλα σας τον Άγιο Θεό μας που προσφέρει σε κάθε άνθρωπο τη Χάρη και την αγάπη Του”.

Παρακλήσεις και Θείες Λειτουργίες σε όλη της Ελλάδα

ΚΙΣΑΜΟΣ: Νυκτερινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές τελέστηκε στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Απευθυνόμενος δε στο πλήθος των μαθητών που είχε κατακλύσει τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, σημείωσε:

«Αγαπητά μας παιδιά μείνετε σταθερά στην πίστη. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες των καιρών μας που στόχο έχουν να σας αποπροσανατολίσουν και να σας οδηγήσουν στις συμπληγάδες των εξαρτήσεων, της απαξίωσης των αξιών και των ιδανικών του Γένους. Με ένα λόγο να αλώσουν την ψυχή σας. Αντισταθείτε. Χαλυβδώσετε την ψυχή σας με την δύναμη του Σταυρού και μην σας τρομάζει καμία δυσκολία και δοκιμασία της ζωής. Να θυμάστε πάντοτε ότι η ζωή είναι αγώνας διαρκής που δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται», ευχόμενος καλή επιτυχία.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Ποιμενάρχης ανέγνωσε ειδική ευχή-προσευχή υπέρ φωτισμού και Θείας βοηθείας της μαθητιώσας νεολαίας. Στους μαθητές προσφέρθηκε, ως ευλογία, επιστήθιος Σταυρός, στο πυκνό εκκλησίασμα λάδι από τον τάφο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας. Τεμάχιο εκ του Ι. Λειψάνου Του είχε εκτεθεί προς προσκύνηση κατά την διάρκεια της Ι. Αγρυπνίας.

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ: Τη Δευτέρα Αγίου Πνεύματος,  στη θεία Λειτουργία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν και οι μαθητές της Γ΄ Τάξης των Λυκείων της Ναυπάκτου, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το παράδειγμα αυτό με τον ζωγράφο, ο οποίος με το χέρι και το δάκτυλό του καταγράφει τις εικόνες που έχει στο μυαλό του. Και αυτό το συνέδεσε με τις εξετάσεις των παιδιών, που διαβάζουν, κατέχουν γνώσεις και στη συνέχεια τις καταγράφουν με το χέρι τους και το δάκτυλό τους. Και τους ευχήθηκε να μελετούν με  νηφαλιότητα, να γράφουν στις εξετάσεις με ψυχραιμία, χωρίς άγχος και έτσι θα φωτίζονται από το Άγιον Πνεύμα, το οποίο θα κινεί το χέρι τους κατά τις εξετάσεις. Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έδωσε σε κάθε παιδί από ένα στυλό, για να γράψουν καλά με το χέρι τους, και μια εικόνα, για ευλογία, και ο Σύνδεσμος Αγάπης του Ναού από ένα κέρασμα.

ΠΥΡΓΟΣ: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός την Παρασκευή τέλεσε Ιερά Πράκληση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου υπέρ υγείας και φωτισμού όλων των υποψηφίων φοιτητών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.  Μετά την Ιερά Παράκληση προσέφερε από έναν Σταυρό στους τελειόφοιτους μαθητές και υποψήφιους  φοιτητές.

ΑΙΓΙΟ: «Στη ζωή σημασία έχει πάντοτε η προσπάθεια και ο αγώνας, διότι μέσα από αυτά αναδεικνύονται οι δυνατότητες και οι αρετές του κάθε ανθρώπου»,τόνισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος ενώ συμβούλευσε τα παιδιά να προσπαθήσουν να μην έχουν άγχος αλλά αληθινή πίστη στον εαυτό τους και στον Ένα και Αληθινό Θεό, διότι μόνο με Αυτόν βοηθό μπορούν να βγουν νικητές και να εκπληρώσουν όλους τους στόχους τους.

Το Απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 6 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου τελέστηκαν Εσπερινός για την εορτή της Πεντηκοστής και στη συνέχεια η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο με σκοπό την πνευματική ενίσχυση και την ευλογία των μαθητών που μετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την εγκάρδια ευχή ο Πανάγιος Τριαδικός Θεός και η Παναγία Τρυπητή να τους συνοδεύουν και να έλθουν αλληλέγγυοι και συνεργοί στον αγώνα τους, ώστε με υπομονή, αυτοσυγκράτηση και ηρεμία να προσέλθουν στις προσεχείς εξετάσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ: Παράκληση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων τέλεσε το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 στο ιερό προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους υποψηφίους ο κ. Νεκτάριος, αφού εξέφρασε τη χαρά του διότι η Κέρκυρα κρατά αυτή την μεγάλη παράδοση οι άνθρωποι πριν από οποιαδήποτε δοκιμασία της ζωής τους να έρχονται στον Άγιο Σπυρίδωνα για να πάρουν δύναμη, τόνισε ότι “η γνώση των καιρών μας χρειάζεται να συνδυάζεται με την πίστη, ώστε να αποτελεί τον αρμονικό συγκερασμό θύραθεν και άνωθεν κατερχομένης σοφίας. Ο κόπος των παιδιών ήταν μεγάλος και η αγωνία τους κατανοητή. Όμως η χαρά της φώτισης του Αγίου Πνεύματος και η προσευχή του Αγίου Σπυρίδωνος γι’ αυτά θα βοηθήσει ώστε το θέλημα του Θεού να συναντήσει τις δικές τους ελπίδες”.

ΛΑΡΙΣΑ: Το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος τέλεσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου την Παράκληση για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Στον σύντομο λόγο του, ο Ποιμενάρχης απηύθυνε λόγους ενισχυτικούς προς τους μαθητές. Τόνισε, ότι η τοπική Εκκλησία δε τους ξεχνά σ’ αυτόν τον δύσκολο αγώνα τους και, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα δέεται καθημερινά κατά τη διάρκεια των ιερών ακολουθιών, υπέρ ενισχύσεως και φωτίσεως των υποψηφίων.

ΧΙΟΣ: Ιερά Παράκληση στην Ιερά Μονή Παναγίας Βοηθείας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρρών και Οινουσσών κ. Μάρκος για τους μαθητές που θα εξεταστούν μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων. Μάλιστα, ο Σεβασμιώτατος έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την συγκεκριμένη Ιερά Μονή καθώς είναι το ίδιο Μοναστήρι στο οποίο προσευχόταν ο ίδιος ως μαθητής και μετέπειτα ως φοιτητής Φιλολογίας και αργότερα ως φιλόλογος εκπαιδευτικός για τους μαθητές του.

ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙ: Το απόγευμα της Τετάρτης στην εορτή των Αγίων ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα τελέστηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία για τους μαθητές που θα εξεταστούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Ο Σεβασμιώτατος, ενεθάρρυνε τους μαθητές στον μεγάλο και καθημερινό αγώνα που καταβάλουν, με τη μελέτη τους και την παρακολούθηση φροντιστηρίων, προκειμένου να έχουν επιτυχή έκβαση στις εξετάσεις τους.

ΚΟΜΟΤΗΝΗ: Το απόγευμα της Παρασκευής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και δεήθηκε ιδιαιτέρως υπέρ φωτισμού και ενδυναμώσεως των υποψηφίων μαθητών των Πανελληνίων εξετάσεων. Κατ’ αυτήν, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους νέους, ενώ μαζί με το αντίδωρον και το γλύκισμα, τους διένειμε στυλό ως ευλογία.

Ζαχαράκη προς υποψηφίους: “Τώρα όλα αρχίζουν όποιο και να είναι το αποτέλεσμα”

Μήνυμα προς τους 100.000 και πλέον υποψήφιους μαθητές που θα διαγωνιστούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έστειλε από την ιδιαίτερή της πατρίδα, την Ευρυτανία, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σοφία Ζαχαράκη.

“Τίποτα δεν τελειώνει. Τώρα όλα αρχίζουν. Οπότε όποιο και να είναι το αποτέλεσμα να ξέρουν τα παιδιά πως ο δρόμος μπροστά έχει μόνο ανοιχτές πόρτες”, ανέφερε, ενώ επίσης διαβεβαίωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους μαθητές στο μέτωπο της πανδημίας.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αρχίζουν με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας αρχίζουν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΓΕΛ του νέου και παλαιού συστήματος.

Τρόπος διεξαγωγής των Εξετάσεων

α) Σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

β) Στον χώρο προετοιμασίας των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, καθώς και στον χώρο εξέτασής τους θα τηρείται απόσταση ενός και μισού (1,5) μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.

γ) Η χρήση προστατευτικής μάσκας από υποψηφίους και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των εξεταστικών κέντρων είναι προαιρετική.

Για τους εκπαιδευτικούς-επιτηρητές όλων των εξεταστικών κέντρων, καθώς και για την περίπτωση εξέτασης υποψηφίου που γίνεται παρουσία εκπαιδευτικού παράλληλης στήριξης, η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων