18/05/2021 18/05/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο συναντήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στα Ιεροσόλυμα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Όπως έγραψε στο twitter του ο κ. Δένδιας, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους. “Είχα...
18 Μαΐου, 2021 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 18/05/2021 - 19:57

Η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων στο επίκεντρο της συνάντησης Πατριάρχη Ιεροσολύμων – Νίκου Δένδια

Διαδώστε:
Η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων στο επίκεντρο της συνάντησης Πατριάρχη Ιεροσολύμων – Νίκου Δένδια

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο συναντήθηκε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στα Ιεροσόλυμα στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως έγραψε στο twitter του ο κ. Δένδιας, στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους. “Είχα την τιμή και την ευλογία να συναντηθώ με τον κ. Θεόφιλο Γ’, Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Στο επίκεντρο η προστασία των Ιερών Προσκυνημάτων και η διατήρηση του καθεστώτος τους”, αναφέρεται στην ανάρτηση.

 

Επίσης, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν και στην ένταση και τις εχθροπραξίες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ και τη Γάζα.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι βίαιες συγκρούσεις στην Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας με παρεμβάσεις του έκανε έκκληση να υπάρξει άμεση αποκλιμάκωση της έντασης και να επικρατήσει η ειρήνη.

Μάλιστα, την Κυριακή των Μυροφόρων, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή της Ρέμλης, ο Μακαριώτατος κάλεσε εκ νέου τους πιστούς να προσευχηθούν για την κατάπαυση των εχθροπραξιών μεταξύ Ισραήλ και Γάζας καθώς και τον επεισοδίων στη Ράμλα και τη Λύδδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Έλληνας υπουργός, είναι ο πρώτος Ευρωπαίος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την περιοχή από την έναρξη της κρίσης.

 

 

«Συναντήθηκα σήμερα το πρωί στα Ιεροσόλυμα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο, για να δηλώσω με τον πιο καθαρό τρόπο το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, ένα από τα πιο ιερά καθιδρύματα του Χριστιανισμού» ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών σε επίσημη δηλωσή του (ΑΠΕ ΜΠΕ).

 

 

 

Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ

Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι είχε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό ο Ν. Δένδιας

Με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό κ. Mohammad Ibrahim Shtayyeh συναντήθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Νίκος Δένδιας και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην περιοχή. Ο Υπουργός Εξωτερικών που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής συνάντησε νωρίτερα και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

Δείτε την σχετική ανάρτηση: 

Ο Ν. Δένδιας συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

 

Ο Ν. Δένδιας συμμετείχε στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συγκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, συμμετείχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αυτή την ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών μεταβαίνει στην Ιορδανία, όπου στις 18:45 θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμάν Σαφαντί.

Σημειώνεται πως ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταβαίνει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη από την έναρξη της κρίσης. «Η Ελλάδα ως πυλώνας σταθερότητας και υπέρμαχος της προώθησης της ασφάλειας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή, είναι ενεργή στα διπλωματικά τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή» επισήμαναν χθες διπλωματικές πηγές ενόψει των σημερινών επαφών του υπουργού Εξωτερικών με τους ομολόγους του των κρατών της περιοχής.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων