27/01/2020 27/01/2020 Ξεκίνησε στα Ιωάννινα το χτίσιμο του πρώτου Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην περιοχή του Βελισσαρίου. Τα τμήματα της εκκλησίας μεταφέρθηκαν στο οικόπεδο χθες και σήμερα (σ.σ. προχθές) νωρίς το πρωί ξεκίνησε το στήσιμο της προκάτ κατασκευής. Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος που μαζί με τα τοπικά ΜΜΕ και...
27 Ιανουαρίου, 2020 - 17:43
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2020 - 19:23

Η πρώτη εκκλησία για τον Άγιο Παΐσιο στα Ιωάννινα

Διαδώστε:
Η πρώτη εκκλησία για τον Άγιο Παΐσιο στα Ιωάννινα

Ξεκίνησε στα Ιωάννινα το χτίσιμο του πρώτου Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην περιοχή του Βελισσαρίου.

Τα τμήματα της εκκλησίας μεταφέρθηκαν στο οικόπεδο χθες και σήμερα (σ.σ. προχθές) νωρίς το πρωί ξεκίνησε το στήσιμο της προκάτ κατασκευής.

Δεν θα μπορούσε να λείπει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος που μαζί με τα τοπικά ΜΜΕ και ιερείς της Μητροπόλεως παρακολουθεί την όλη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι ότι το εν λόγω οικόπεδο παραχωρήθηκε δωρεάν στη Μητρόπολη από τον Δήμο Ιωαννιτών επί θητείας του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα.

Η τελετή θεμελίωσης πραγματοποιήθηκε 1 Σεπτεμβρίου το 2019 και μέσα σε λίγους μήνες με τις εργασίες να προχωρούν γοργά ο στόχος της Μητρόπολης να αποκτήσει η πόλη των Ιωαννίνων μια εκκλησιά για τον Άγιο Παΐσιο γίνεται πραγματικότητα.

Το κόστος της μεταφοράς των τμημάτων του Ιερού Ναού αγγίζει τις 100.000 ευρώ και αποτελεί δωρεά από την εταιρεία ΙΝΤΡΑΚΑΤ που είναι και εκείνη που μετέφερε και στήνει τον ιερό ναό.

Η Ι. Μητρόπολη Ιωαννίνων επέλεξε να αφιερώσει τον εν λόγω ναό σε έναν νεοφανή Άγιο ο οποίος πάτησε τα χώματα της περιοχής των Ιωαννίνων, έναν Άγιο άνθρωπο ο οποίος είναι δώρο Θεού στην εποχή μας και παρηγορία στις δύσκολες μέρες που περάσαμε και περνούμε αλλά και ένας «φάρος» ,ένας φωτοδότης και οδηγός έτσι ώστε να μην τραυματιστούμε περισσότερο από ότι αντέχουμε στις δυσκολίες της εποχής αυτής και με πίστη προς τον Θεό να πάρουμε δύναμη να σταθούμε όρθιοι για να προχωρήσουμε πρώτα την πνευματική αλλά και την καθημερινή ζωή και τον αγώνα που δίνει ο καθένας μας.

Τους επόμενους μήνες αναμένονται τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων