23/02/2021 23/02/2021 Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρασημοφορήσει τον Ιάκωβο Τσούνη για τη σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις, αύριο Τετάρτη στις 14.00. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ -Ιάκωβος Τσούνης: «Ο Άξιος της Πατρίδας» – Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου και η μεγάλη προσφορά σε Ένοπλες Δυνάμεις και Ορθοδοξία Υπενθυμίζεται ότι ο Ιάκωβος Τσούνης, σε μία κίνηση που συγκίνησε...
23 Φεβρουαρίου, 2021 - 12:33
Τελευταία ενημέρωση: 23/02/2021 - 12:38

Η ΠτΔ θα παρασημοφορήσει τον Ιάκωβο Τσούνη

Διαδώστε:
Η ΠτΔ θα παρασημοφορήσει τον Ιάκωβο Τσούνη

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρασημοφορήσει τον Ιάκωβο Τσούνη για τη σημαντική προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις, αύριο Τετάρτη στις 14.00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ -Ιάκωβος Τσούνης: «Ο Άξιος της Πατρίδας» – Η επιστολή του Αρχιεπισκόπου και η μεγάλη προσφορά σε Ένοπλες Δυνάμεις και Ορθοδοξία

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιάκωβος Τσούνης, σε μία κίνηση που συγκίνησε ολόκληρο το πανελλήνιο  αποφάσισε να διαθέσει το υπόλοιπο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του στις Ένοπλες Δυνάμεις. «Αυτή είναι η τελευταία επιθυμία μου, να φύγω ξυπόλητος από τη ζωήν, όπως ξεκίνησα στην αρχήν… πεινώντας, της σταδιοδρομίας μου» σημείωσε ο κύριος Τσούνης, σε επιστολή που απέστειλε στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, υπογράφοντας ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821»

Ο κ. Τσούνης έχει δωρίσει τα προηγούμενα χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις 23.000.000 ευρώ. Επίσης, σημαντική είναι η συνεισφορά του στην Ορθοδοξία, καθώς έχει χρηματοδοτήσει την ανέγερση ναών σε θέρετρα αξιωματικών, σε τόπους που έπεσαν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (μέχρι και την Ιαπωνία). Για τη προσφορά του έχει τιμηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Αντιοχείας αλλά και  την Εκκλησία της Ελλάδος.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων