19/02/2022 19/02/2022 Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» κάνει πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου στις 21:00 και στον Alpha Κύπρου, μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο εκτός από τους Κύπριους αδελφούς μας και όσοι το «έχασαν» για διάφορους λόγους. Τους χαρακτήρες της σειράς ερμηνεύει ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ενώ...
19 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2022 - 11:57

Η σειρά «Άγιος Παΐσιος» και στον Alpha Κύπρου – Απόψε η πρεμιέρα

Διαδώστε:
Η σειρά «Άγιος Παΐσιος» και στον Alpha Κύπρου – Απόψε η πρεμιέρα

Η νέα ιστορική-βιογραφική σειρά «Άγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό» κάνει πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου στις 21:00 και στον Alpha Κύπρου, μια καλή ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο επεισόδιο εκτός από τους Κύπριους αδελφούς μας και όσοι το «έχασαν» για διάφορους λόγους.

Τους χαρακτήρες της σειράς ερμηνεύει ένα εκλεκτό καστ ηθοποιών, ενώ το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Τσιάκκας και τη σκηνοθεσία ο Στάμος Τσάμης. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε τόπους όπου ο Άγιος Παΐσιος έζησε, όπως η Κόνιτσα και το Άγιον Όρος.

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο:

Η ιστορία του Αγίου Παϊσίου, του σύγχρονου Αγίου που άγγιξε όλο τον κόσμο της Ορθοδοξίας, ξεκινάει με τη γέννησή του στα Φάρασα της Καππαδοκίας, στις 25 Ιουλίου του 1924. Λίγες ημέρες αργότερα, βαφτίζεται από τον γέροντα Αρσένιο τον Καππαδόκη, ο οποίος του δίνει το όνομά του. Η γέννηση του Αγίου Παϊσίου συμπίπτει με τον ξεριζωμό των Ελλήνων από την Καππαδοκία. Ο μικρός Αρσένιος γίνεται πρόσφυγας στις πρώτες μέρες της ζωής του. Η οικογένειά του, μαζί με όλους τους κατοίκους των ελληνικών χωριών της Καππαδοκίας, παίρνει τον δρόμο της προσφυγιάς για την Ελλάδα. Μπροστάρης και πνευματικός οδηγός τους στην περιπέτεια αυτή είναι ο γέροντας Αρσένιος.

Πρωταγωνιστούν: Νικήτας Τσακίρογλου, Σμαράγδα Σμυρναίου, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Χριστίνα Παυλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Δρόσος Σκώτης, Δέσποινα Γκάτζιου

Στον ρόλο του Αγίου Παϊσίου, ο Προκόπης Αγαθοκλέους

Στον ρόλο του Γέροντα Κυρίλλου, ο Γιώργος Αρμένης

Στον ρόλο του βοσκού Θόδωρου, ο Γιάννης Στάνκογλου

Στον ρόλο του Ηγούμενου Καλλίνικου, ο Κώστας Αποστολάκης

Στον ρόλο της κυρά-Γιώργαινας, η Ρηνιώ Κυριαζή

Στον ρόλο του Αρσενίου Εζνεπίδη, ο Παΐσιος Έξαρχος

Παραγωγή: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΓΙΟΣ ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΓΡΑΙΚΟΣ

Εκτέλεση Παραγωγής: GREEN OLIVE FILMS

Πρωτότυπη Μουσική: TUOMAS KANTELINEN

Διαβάστε ακόμη:

Σειρά Άγιος Παΐσιος: Ρεκόρ τηλεθέασης – 1.610.519 παρακολούθησαν το 2ο επεισόδιο

Αποθέωσαν και πάλι την σειρά “Άγιος Παΐσιος” οι τηλεθεατές

Η κριτική του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τη σειρά Άγιος Παΐσιος

«Άγιος Παΐσιος»: Συγκλόνισε η νέα σειρά – Πάνω από 1,5 εκατ. θεατές είδαν την πρεμιέρα στο MEGA

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων