28/12/2021 28/12/2021 Ενοχλημένη παραμένει η Τουρκία από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας–Αιγύπτου δυτικά του 28ου μεσημβρινού, διότι, όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ουσιαστικά ακυρώνεται ντε φάκτο το ψευδομνημόνιο του τουρκικού καθεστώτος με την προηγούμενη ισλαμιστική διοίκηση της Τρίπολης της Λιβύης. Εν τω μεταξύ ολισθαίνει η δημοτικότητα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τη Δευτέρα ο...
28 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:26

Η Τουρκία (ξανά) επιδιώκει να ορίσει ΑΟΖ με την Αίγυπτο ανατολικά του 28ου μεσημβρινού

Διαδώστε:
Η Τουρκία (ξανά) επιδιώκει να ορίσει ΑΟΖ με την Αίγυπτο ανατολικά του 28ου μεσημβρινού

Ενοχλημένη παραμένει η Τουρκία από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας–Αιγύπτου δυτικά του 28ου μεσημβρινού, διότι, όπως είπε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ, ουσιαστικά ακυρώνεται ντε φάκτο το ψευδομνημόνιο του τουρκικού καθεστώτος με την προηγούμενη ισλαμιστική διοίκηση της Τρίπολης της Λιβύης. Εν τω μεταξύ ολισθαίνει η δημοτικότητα του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τη Δευτέρα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προσπάθησε να δελεάσει το Κάϊρο, αναφέροντας ότι η Αίγυπτος μπορεί να συζητήσει τα πάντα με την Τουρκία όπως τις θαλάσσιες ζώνες. «Με τον (σ.σ Αιγύπτιο ΥΠΕΞ) κ. Σούκρι μπορούμε να συζητήσουμε για διάφορα θέματα, είμαστε άνετοι. Αν η Αίγυπτος υπογράψει συμφωνία καθορισμού θαλάσσιων περιοχών ευθύνης, τότε θα αποκτήσει μεγαλύτερη θαλάσσια περιοχή ευθύνης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος ΥΠΕΞ. «Για το ζήτημα αυτό δεν υπήρξε μια επίσημη συνομιλία» διευκρίνισε ο Τσαβούσογλου.

Μειωμένη εμφανίζεται η δημοτικότητα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έναντι των δημάρχων Άγκυρας και Κωνσταντινούπολης για την θέση του προέδρου στην Τουρκία. Όπως απεικονίζει δημοσκόπηση αξιόπιστης εταιρείας, σε ερώτηση για τον ποιον θα προτιμούσαν οι Τούρκοι πολίτες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει 36,6% έναντι 48,7% του Εκρέμ Ιμάμογλου. Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν πως μια τέτοια διαφορά δύσκολα κλείνει.

Εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι στην δημοσκόπηση προηγείται του Ερντογάν με 54,4% και  Μασούντ Γιαβάς, με τον Τούρκο Πρόεδρο να συγκεντρώνει 32,9%

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων