09/12/2019 09/12/2019 Μία νέα ιστοσελίδα, στην οποία ξαναγράφει τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, βγήκε στον αέρα από την τουρκική προεδρία. Η Άγκυρα δηλώνει αποφασισμένη να “πολεμήσει την προπαγάνδα” που γίνεται εις βάρος της και “αποκαθιστά την αλήθεια για τα γεγονότα του 1915” όπως αποκαλεί την Γενοκτονία των Αρμενίων. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η σύγκριση με το Ολοκαύτωμα...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:10

Η Τουρκία ξαναγράφει την ιστορία της Γενοκτονίας

Διαδώστε:
Η Τουρκία ξαναγράφει την ιστορία της Γενοκτονίας

Μία νέα ιστοσελίδα, στην οποία ξαναγράφει τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, βγήκε στον αέρα από την τουρκική προεδρία. Η Άγκυρα δηλώνει αποφασισμένη να “πολεμήσει την προπαγάνδα” που γίνεται εις βάρος της και “αποκαθιστά την αλήθεια για τα γεγονότα του 1915” όπως αποκαλεί την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί η σύγκριση με το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τους Ναζί, στην οποία τονίζεται ότι ουδεμία σχέση έχουν τα δύο αυτά ιστορικά γεγονότα: “Η Οθωμανική αυτοκρατορία δεν προχώρησε ποτέ σε εξόντωση ή δίωξη μειονοτικών ομάδων της με ιδεολογικά ή θρησκευτικά κριτήρια” γράφει χαρακτηριστικά ενώ σε άλλο σημείο τονίζει:
“Τα τελευταία χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ήταν μια τραγική περίοδος για τους ανθρώπους που αποτελούσαν την αυτοκρατορία. Είτε Μουσουλμάνοι είτε Χριστιανοί, Τούρκοι, Κούρδοι, Άραβες ή Αρμένιοι, όλα τα μέλη της Αυτοκρατορίας υπέφεραν πάρα πολύ (…)Πάνω από 5 εκατομμύρια μουσουλμάνοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της καταναγκαστικής απέλασης από τα εδάφη τους στα Βαλκάνια και στον Καύκασο”

Η ιστοσελίδα 1915.gov.tr είναι γραμμένη στα αγγλικά. Όπως δήλωσε ο διευθυντής Επικοινωνίας Φαχρετίν Αλτούν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος στην Αττάλεια, στο κοινό παρέχεται “η αντικειμενική ιστορική αλήθεια” για την τραγωδία που αφορά τόσο τους Τούρκους όσο και τους Αρμενίους.

Πρόκειται για την πάγια τουρκική θέση, σύμφωνα με την οποία υπήρξαν θύματα και στις δύο πλευρές λόγω του Α’ Παγκοσμίου.

«Η ιστοσελίδα απαντά στη συκοφάντηση σε κάθε ευκαιρία και σε παγκόσμιο επίπεδο με τη δήθεν Γενοκτονία των Αρμενίων, δίνοντας ιστορικές πληροφορίες και στοιχεία», πρόσθεσε και υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για ένα πολιτικό εργαλείο, αλλά για μια πρωτοβουλία που συμβάλλει στις προσπάθειες αποπολιτικοποίησης της ιστορίας και εξαγωγής αντικειμενικών ιστορικών συμπερασμάτων.

Μάλιστα, στην ιστοσελίδα περιλαμβάνεται και η επιστολή Ερντογάν προς τον πρώην πρόεδρο της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν, με την οποία ζητείται η δημιουργία κοινής επιτροπής ιστορικών, αλλά και τα μηνύματα του προέδρου της Τουρκίας στον Πατριάρχη των Αρμενίων με αφορμή την επέτειο της 24ης Απριλίου. Επίσης, υπάρχουν αναφορές στον Μυστικό Αρμενικό Στρατό για την απελευθέρωση της Αρμενίας (ASALA), «που τις δεκαετίες του 1970 και του 1980 ήταν υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, με στόχους και Τούρκους διπλωμάτες».

«Θα ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας ενάντια στην προπαγάνδα που έχει ως στόχο την Τουρκία», δεσμεύτηκε ο Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος τόνισε ότι η διαπραγματευτική ισχύς της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο έχει ενισχυθεί λόγω της αυξανόμενης δύναμής της στην περιοχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων