11/02/2021 11/02/2021 Την κατάργηση του όρου “κοσμικό κράτος” από το Σύνταγμα της Τουρκίας ζητεί ο επικεφαλής Ιμάμης της Αγίας Σοφίας Μεχμέτ Μποϊνουκαλίν. Ο Μεχμέτ Μποϊνουκαλίν συμμετέχοντας στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στη χώρα για το θέμα αυτό τάχθηκε υπέρ του να αποδοθεί εκ νέου ο ισλαμικός χαρακτηρισμός στη χώρα. Η συζήτηση περί αναθεώρησης του Συντάγματος άνοιξε από...
11 Φεβρουαρίου, 2021 - 8:33
Τελευταία ενημέρωση: 11/02/2021 - 7:43

“Η Τουρκία να επιστρέψει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις”

Διαδώστε:
“Η Τουρκία να επιστρέψει στις εργοστασιακές της ρυθμίσεις”

Την κατάργηση του όρου “κοσμικό κράτος” από το Σύνταγμα της Τουρκίας ζητεί ο επικεφαλής Ιμάμης της Αγίας Σοφίας Μεχμέτ Μποϊνουκαλίν. Ο Μεχμέτ Μποϊνουκαλίν συμμετέχοντας στη συζήτηση που έχει ξεκινήσει στη χώρα για το θέμα αυτό τάχθηκε υπέρ του να αποδοθεί εκ νέου ο ισλαμικός χαρακτηρισμός στη χώρα.

Η συζήτηση περί αναθεώρησης του Συντάγματος άνοιξε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επιδιώκει να ενισχύσει περαιτέρω τον ρόλο του.
Σε ανάρτησή στο στο Twitter o Μποϊνουκαλίν γράφει χαρακτηριστικά: «Στα συντάγματα του 1921 και του 1924, η θρησκεία του κράτους ήταν το Ισλάμ και δεν υπήρχε κοσμικός χαρακτήρας. Η Δημοκρατία επιστρέφει στις εργοστασιακές ρυθμίσεις”.
Μάλιστα, χρησιμοποίησε το hashtag “πρέπει να περιλαμβάνεται το Ισλάμ στο Σύνταγμα” καλώντας τον κόσμο να δημιουργήσει μια διαδικτυακή ώστε να ασκήσει πιέσεις προς τον κατεύθυνση αυτή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων