04/01/2023 04/01/2023 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς» σε κλίμα χαράς και δημιουργίας. Με εορταστική διάθεση η ομάδα και τα παιδιά υποδέχτηκαν τους γονείς, αλλά και τους υπόλοιπους εκλεκτούς καλεσμένους για να παρουσιάσουν τις εκπλήξεις και τα δρώμενα που είχαν ετοιμάσει. Η βραδιά ξεκίνησε με το θεατρικό εργαστήρι της Παρέας...
04 Ιανουαρίου, 2023 - 21:12
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2023 - 21:10

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς»

Διαδώστε:
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς» σε κλίμα χαράς και δημιουργίας. Με εορταστική διάθεση η ομάδα και τα παιδιά υποδέχτηκαν τους γονείς, αλλά και τους υπόλοιπους εκλεκτούς καλεσμένους για να παρουσιάσουν τις εκπλήξεις και τα δρώμενα που είχαν ετοιμάσει.

Η βραδιά ξεκίνησε με το θεατρικό εργαστήρι της Παρέας Χαράς, το οποίο με την πολύτιμη καθοδήγηση της αγαπημένης ηθοποιού και μέλους της ομάδας μας Αντιγόνης Αλικάκου, παρουσίασε αποσπάσματα από το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», καθώς και διασκευασμένες σκηνές από το κλασικό παραμύθι «Κοκκινοσκουφίτσα» με κορυφαία στιγμή τον vegan Λύκο, να αρνείται να ακολουθήσει το ένστικτό του, όπου πρόσφερε γέλιο μετά δακρύων στους παρευρισκόμενους, αλλά και συγκίνηση στους γονείς για όσα κατάφεραν τα παιδιά τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Στη συνέχεια η ομάδα Παρα-Tae Kwon Do των παιδιών μας, με προπονήτρια την Κυριακή Χατζογιαννάκη του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ελλάς Ομάδα Όνειρο» παρουσίασε μία δυναμική, αλλά και συγκινητική επίδειξη. Να σημειώσουμε την πολύ ζέστη συνεργασία που έχουμε με την Κυριακή Χατζογιαννάκη και να την ευχαριστήσουμε προσωπικά για όσα προσφέρει στον χώρο της αναπηρίας, αλλά και ειδικότερα στα παιδιά μας.

Η βραδιά προχώρησε με αυτό που περίμεναν και ζητούσαν όλα τα παιδιά και φυσικά δεν μπορούσαμε να τα απογοητεύσουμε. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων με την Καισαρεία, καταφέραμε να έχουμε μία έκτακτη επίσκεψη του Άγιου Βασίλη, ο οποίος μοίρασε δώρα και ευχές σε όλα τα παιδιά.

Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους γονείς για τα ζητήματα των παιδιών τους.

Από τον Δήμο Πειραιά υποδέχτηκαν τον κύριο Δημήτρη Καρύδη, Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδήµαρχο Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης και την κυρία Κυριακή Μπουρδάκου, Αντιδήµαρχο Δηµόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, με τους οποίους ετοιμάζουν από κοινού δράσεις στην πόλη του Πειραιά για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση στα θέματα της αναπηρίας, αλλά και την ένταξη των ΑμεΑ στην τοπική κοινωνία.

Παρέστησαν επίσης η  κύρια Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης, η οποία αποτελεί παράδειγμα για όσα έχει καταφέρει στον αθλητισμό, η κυρία Αγγελική Κουζούμη, Διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμένας» και η κυρία Κατερίνα Μανωλάκου, Εφόρου Δημοσίων Σχέσεων της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη», η οποία έφερε δώρα για όλα τα παιδιά.

Η γιορτή έκλεισε με έναν πλούσιο μπουφέ με εκλεκτά αλμυρά και γλυκά εδέσματα για όλους τους καλεσμένους  και με τα παιδιά να προσφέρουν στους γονείς τους τη Χριστουγεννιάτικη κάρτα που είχαν ετοιμάσει τα ίδια, όπως και ένα χειροποίητο αναμνηστικό στολίδι.

Περισσότερες Φωτογραφίες

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων