30/03/2020 31/03/2020 Του Σπύρου Θεοδ. Κουτσοχρήστου Χωρίς  την παρουσία  πιστών,  κεκλεισμένων των θυρών, τελούνται οι Ιερές Παρακλήσεις ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του  Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, του Ιερού Ενοριακού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής. Καθημερινά αποστέλλονται  εκατοντάδες ονόματα για μνημόνευση, ζητώντας την μεσιτεία του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού...
30 Μαρτίου, 2020 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2020 - 16:04

Ιερές Παρακλήσεις στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Διαδώστε:
Ιερές Παρακλήσεις στον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό

Του Σπύρου Θεοδ. Κουτσοχρήστου

Χωρίς  την παρουσία  πιστών,  κεκλεισμένων των θυρών, τελούνται οι Ιερές Παρακλήσεις ενώπιον του Ιερού Λειψάνου του  Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, του Ιερού Ενοριακού Ναού Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας – Αττικής.

Καθημερινά αποστέλλονται  εκατοντάδες ονόματα για μνημόνευση, ζητώντας την μεσιτεία του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στις πολύ δύσκολες για την ανθρωπότητα ημέρες, λόγω της πανδημικής νόσου της επονομαζομένης  Κορονοϊός ( Covid – 19 ).

Ο Γέροντας Εφραίμ  Βατοπαιδινός  σε ομιλία του στην Τράπεζα της  Ιεράς Μεγίστης Μονής  Βατοπαιδίου ανέφερε, ότι προσφάτως εθεάθη  ο Άγιος  Νικηφόρος ο Λεπρός και είπε: “να με επικαλείσθε και εγώ θα σας βοηθήσω, μη φοβάσθε δεν θα πάρετε τον ιό από την εκκλησία, γι΄ αυτό και να κοινωνάτε και μη φοβάσθε τη Θεία Κοινωνία!”

Μετά την άρση των μέτρων, για την αποτροπή της εξαπλώσεως της μεταδοτικής αυτής ασθένειας, οι ευσεβείς Χριστιανοί θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού που αποθησαυρίζεται στο ανωτέρω Ιερό Παρεκκλήσιο.

Φωτογραφικό υλικό του Σπύρου Θεοδ. Κουτσοχρήστου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων